SEGRE

IGUALTAT RECURSOS

Lleida tindrà un servei de cangurs públics

El Govern destina 1,2 milions per facilitar la conciliació en famílies amb nens de fins a 14 anys de la província || La Paeria oferirà aquest recurs a tres escoles i l'ampliarà a les ludoteques

La consellera Tània Verge, ahir durant la presentació del programa ‘Temps per a tu’ a la Paeria.

La consellera Tània Verge, ahir durant la presentació del programa ‘Temps per a tu’ a la Paeria.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat destinarà més d’1,2 milions d’euros en serveis de cangur públics per a nens i adolescents de fins a catorze anys a les comarques lleidatanes. Així ho va anunciar ahir durant una visita a Lleida la consellera Tània Verge, que va remarcar que aquest nou projecte “alliberarà temps a les famílies, sobretot a les dones, ja que la societat continua assignant-los a elles les tasques de cura. Un temps que podran utilitzar per participar en el mercat laboral i en la vida social i política, i també per disfrutar de temps de lleure, d’aprenentatge personal o d’autocura”.

Al programa pot accedir qualsevol família amb nens de 0 a 14 anys, si bé la consellera va apuntar que es donarà prioritat a les famílies monoparentals −en un 85% dels casos són elles les cap de família−, a les dones immigrants, a les víctimes de violència masclista, a les dones en situació d’atur de llarga durada o major de 52 anys, i a les famílies amb altres responsabilitats de cura acreditades.

A la ciutat de Lleida, on el programa rep el nom de Temps per al tu i compta amb una dotació pressupostària de més de 377.000 euros, la Paeria oferirà un servei pilot de cangur fora del temps escolar a tres escoles municipals (de dilluns a divendres de 16.30 a 20.30 hores) i també ampliarà als dissabtes el recurs de cura de petits a les ludoteques (de 9.30 a 14 hores i de 15.30 a 18.30 h). També com a novetat l’ajuntament organitzarà un nou casal amb 280 places durant les vacances escolars de Setmana Santa.

D’altra banda, s’ampliarà el programa estival Esportmania, des de finals de juny a començaments de setembre amb 340 places per a menors d’entre 4 i 14 anys. Continuant amb les activitats de lleure, el projecte també amplia fins a deu el nombre de places per a petits amb algun tipus de diversitat cognitiva o funcional.

El programa de la Generalitat també reconeixerà i acreditarà l’experiència professional de les persones que es dediquen a la cura infantil. A més, es crearan borses locals i de proximitat formades per professionals, potenciant l’ocupació de qualitat en els municipis i comarques de Lleida.

Trobada amb LIKA i entitats del Consell Municipal de Dones

La visita de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, a la ciutat de Lleida va començar ahir amb un primer encontre amb el delegat del Govern a la província, Bernat Solé. Després de la presentació del programa Temps per al tu a la Paeria, Verge es va reunir amb membres de l’associació LIKA, així com d’altres entitats feministes que formen part del Consell Municipal de Dones.

Entre altres qüestions, la consellera va compartir amb les entitats el nou programa de serveis de cangur. Segons va destacar, aquest projecte pioner “no només promou la coreponsabilització entre dones i homes, sinó que també amb l’administració”. Va destacar que “pretén consolidar les bases per assolir una societat que garanteixi l’equitat en el temps de les dones i acabar així amb les desigualtats en els treballs i en els usos del temps per raó de gènere, avançant cap a la transformació feminista del país”.

tracking