SEGRE

Si pateixes d'insomni, aquest mètode et pot interessar

Els experts recomanen dormir entre 7 i 9 hores per portar una vida saludable

Noia descansant

Què és el mètode bifàsic?Pixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dormir pot ser un dels plaers més grans de la vida. Descansar de forma adequada s’ha tornat un desig per a molts. La manera de viure de la societat moderna on el ritme de vida i l'estrès han augmentat exponencialment ha portat a moltes persones a patir problemes relacionats amb el son i el descans. Aquests poden comportar greus problemes per a la salut relacionats en moltes ocasions amb la salut física i mental.

La falta de son han incrementat en els últims anys, una cosa que suposa un veritable problema per a la societat. Per a això, els experts recomanen una sèrie de trucs, com evitar pantalles o una correcta ventilació, per poder descansar de forma adequada. Però encara que la ciència hagi trobat alguns patrons clars sobre el descans, se segueix observant amb curiositat mètodes que avui dia es troben obsolets. Un d’ells és una tècnica medieval que ha sortit a la llum i que podria resultar clau per ajudar a moltes persones: el mètode bifàsic.

El conegut com a son bifàsic es tracta d’una metodologia totalment desconeguda en l’actualitat i que consisteix a dormir durant dos moments del dia diferents en lloc d’un gran període de temps. Abans de l’etapa industrial, les persones sovint descansaven en algun punt, sobretot els privilegiats, per després dormir una mica més a la nit. Així, aquest son prova d’espaiar en dos temps el descans que pot ser igual o amb un període més gran que l’altre.

A partir del segle XIX amb la industrialització, aquest mètode es va deixar de banda a causa de l’augment del treball. La vida va passar a ser molt més metòdica i el control del temps es va convertir en tota una obsessió per a la societat. Per aquest mateix motiu, el mètode va desaparèixer de forma dràstica. Tot i així, alguns experts detallen que això podria ser un truc i estil que servís a aquells que pateixen d’insomni o algun trastorn del son, encara que els especialistes també destaquen la dificultat de dur-lo a terme en la societat actual.

tracking