SEGRE

Arranca la setmana del Benidorm Fest, d'on sortirà el representant espanyol a Eurovisió

Benidorm Fest.

Benidorm Fest.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dilluns 24 de gener arranca la setmana que conclourà, dissabte, amb l’elecció de l’artista i la cançó que representaran Espanya al festival d'Eurovisió 2022.

Les 13 candidatures definitives són: Azúcar Moreno, Blanca Paloma, Chanel, Gonzalo Hermida, Javiera Mena, Marta Sango, Rayden, Rigoberta Bandini, Sara Deop, Tanxugueiras, Unique, Varry Brava i Xeinn i els presentadors de les gales Máximo Huerta, Alaska i Inés Hernand.

El dimarts 25, l’agenda continuarà amb una edició especial de La gran consulta, la campanya transmèdia de participació que ha llançat la Corporació per conèixer quina és la radiotelevisió pública que vol la gent, centrada en el Benidorm Fest. Comptarà amb la participació dels artistes i de periodistes especialitzats. Ja en hora vespertina, hi haurà una altra |trobada amb els mitjans dels participants de la semifinal 1 mentre els seus companys assagen per a la semifinal 2.

L’hora de la veritat arribarà el dimecres 26 i dijous 27 amb la celebració de les dos semifinals del certamen, en les quals els 13 candidats lluitaran per una de les 8 places (4 per semifinal) disponibles per a la final del dissabte 29.

El divendres 28 els finalistes comentaran les seues impressions abans de la gran cita en una roda de premsa. Un d’ells tornarà a tenir una trobada amb els mitjans el diumenge 30 al matí, ja com a representant d’Espanya a Eurovisió 2022.

El Benidorm Fest hi serà presentat per Máximo Huerta, Alaska e Inés Hernand, i es podrà veure per complet en directe en el prime time de La 1. Les semifinals arrancaran a les 22:40h de dimecres i dijous, i tindran una durada d’uns 70-80 minuts. La final del dissabte 29, per la seua part, durarà al voltant de 90 minuts i començarà a les 22:10 hores.

Les tres cites, plantejades més com a gales televisives que com un festival televisat, comptaran amb la participació dels 13 candidats, a més d'artistes convidats de recorregut nacional i internacional encara per revelar. El jurat, compost per Natalia Calderón, Miryam Benedicted, Estefanía García, Marvin Dietmann i Félix Bergsson també serà present al recinte, i serà clau per elegir el guanyador o guanyadora del bitllet a Torí.

A falta de veure com reacciona RTVE a la baixa inesperada de Luna Ki -que s’ha despenjat de la llista perquè no se li permet utilitzar autotune-, els aspirants que competiran a la primera gala seran Varry Brava, Azúcar Moreno, Blanca Paloma, Unique, Tanxugueiras i Chanel. D’aquí sortiran els primers quatre finalistes, mentre que els quatre restants s’elegiran en la segona semifinal, en la qual actuaran Xeinn, Marta Sango, Javiera Mena, Gonzalo Hermida, Rigoberta Bandini, Rayden y Sara Deop.

Més enllà de l’emissió en directe de les tres gales, RTVE ha preparat una cobertura especial per a aquesta primera edició del festival. La Corporació instal·larà una carpa a Benidorm per emetre en directe i durant la setmana, els programes Corazón, España Directo, les edicions de dissabte del Telediario, Gen Playz i Tarde lo que tarde, de RNE.

tracking