SEGRE

El 'Rambo de la Cerdanya' cava un forat a la seva cel·la a la presó de Brians per passar la nit amb la veïna

Martí Cots Saleta, el ‘Rambo de la Cerdanya’, custodiat per mossos en un judici a Lleida.

Martí Cots Saleta, el ‘Rambo de la Cerdanya’, custodiat per mossos en un judici a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Martí Cots Saleta, conegut com el Rambo de la Cerdanya, ha tornat a protagonitzar un incident greu a la presó de Brians I, on es troba empresonat.

Els fets van tenir lloc la setmana passada, concretament durant la nit de dijous a divendres, segons informa el Diari de Girona. Aquest rotatiu explica que Cots va estar tres hores excavant un forat a la paret de la seva cel·la de la Unitat d’Hospitalització Psiquiàtrica Penitenciària (UHPP), que la presó barcelonina destina a l’estabilització de presos amb severs problemes de salut mental. Segons informen fonts penitenciàries, Cots va aconseguir passar fins a la cel·la contigua que està ocupada per una reclusa de 22 anys, també malalta psiquiàtrica, amb la qual va passar la nit.

Per fer el forat, Cots va utilitzar com a eina les guies metàl·liques d’una calaixera. Segons les primeres versions de l’incident, el reclús va fer el forat per comunicar-se amb la seva veïna, i posteriorment el va ampliar per a passar a l’altre costat. Al matí següent, divendres, els funcionaris van trobar als dos interns cadascun al seu llit, i un munt d’enderrocs al costat del forat.

Cots Saleta, de 52 anys, amb 34 de carrera criminal, té una discapacitat severa. La seva última detenció es va produir a Andorra  i va passar any i mig a la presó de Perpinyà abans d’ingressar a Brians. L’any 1999 es va escapar de presó incomplint un permís penitenciari, i es va amagar al bosc durant dos anys, com ja havia fet en un altre període entre 1992 i 1994, sobrevivint a base de robatoris de menjar i cotxes així com d’atracaments en sucursals bancàries.

El Rambo de la Cerdanya havia d’haver estat jutjat la setmana anterior al Jutjat Penal IV de Girona per un atracament que va dur a terme l’any 2018 a l’estació d’esquí de la Masella en què es va endur 17.000 euros de botí. La vista, però, es va suspendre després de la constatació forense del seu estat, molt agressiu i inestable.

tracking