SEGRE

SALUT

L'OMS publicarà al febrer el pla de transició de pandèmia a "fase de control"

L'OMS publicarà al febrer el pla de transició de pandèmia a

L'OMS publicarà al febrer el pla de transició de pandèmia a "fase de control"EFE/ Salvatore Di Nolfi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) publicarà a finals de febrer un nou pla de resposta a la covid-19 que plantejarà una transició al terme de la qual es posarà fi a l’actual gestió de la malaltia com una pandèmia, va anunciar aquest dilluns el director d’Emergències Sanitàries de l’organisme, Mike Ryan.

L’objectiu final serà passar a una fase en què hi hagi un "control sostingut" de la malaltia, de manera similar a com fa en altres problemes respiratoris com la grip, va indicar Ryan en una conferència tècnica sobre la pandèmia durant el Comitè Executiu de l’OMS, que es reuneix aquesta setmana.

"Per acabar l’emergència internacional per la covid el 2022 hi ha encara moltes coses per fer, com reduir la infecció descontrolada, especialment en poblacions vulnerables, i reduir el risc que sorgeixin noves variants," va recalcar l’expert irlandès.

També s’han encara de reduir les taxes de mortalitat (de l’1,6 % actualment, tenint en compte les xifres oficials d’infectats i morts al món) i "minimitzar les conseqüències a llarg termini de la infecció", va assegurar Ryan.

Per a això han "d’optimitzar-se les estratègies sanitàries nacionals", va afegir, i en aquest sentit va puntualitzar que a causa de les diferents situacions que viu cada estat (per exemple la desigual taxa de vacunació) "cada país ha de trobar el seu propi camí per baixar la muntanya".

Ryan va ressaltar que s’ha d’investigar quin nivell de mesures de salut pública tindran acceptació social en les futures etapes a seguir, i va destacar que l’actual estratègia ha de servir també com a preparació per a les pandèmies del futur.

En aquest sentit, el director d’emergències de l’OMS va destacar que "la pròxima pandèmia segurament serà causada per un agent respiratori", similar als virus causant de la grip o els coronavirus que són darrere de la COVID-19, el SARS i altres malalties.

tracking