SEGRE

METEOROLOGIA HIVERN

Nova setmana de gelades i fred intens

Les comarques lleidatanes sumen onze jornades de temperatures sota zero, que es mantindran almenys set dies més || Guixers arriba als -9,5º, Seròs als -8,8º i el Pont de Suert, als -8,6º

Uns ànecs intenten beure en un estany gelat per les baixes temperatures a Fondarella

Uns ànecs intenten beure en un estany gelat per les baixes temperatures a FondarellaEDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El fred hivernal tornarà a ser protagonista la setmana que ve a les comarques lleidatanes, que ja sumen onze dies de temperatures mínimes sota zero i gelades generalitzades en nombrosos punts del territori. El Servei Meteorològic de Catalunya assegura que s’haurà d’esperar almenys una setmana més per deixar enrere aquest anticicló, sense pluges, sol predominant i temperatures que continuaran sent sota zero, deixant imatges amb estanys gelats i restes de gel en vehicles i carrers. Les temperatures mínimes van tornar a ser extremament dures durant el dia d’ahir, amb el registre rècord a Guixers, que van arribar a 9,5 graus sota zero així com a Seròs, amb -8,8 graus.

Altres municipis lleidatans van figurar a la llista de les temperatures mínimes més elevades, com el Pont de Suert, amb -8,6º; Oliola, amb -7,9º; les Borges Blanques, amb -7,9º; Baldomar, amb -7,8º; Tremp, amb -7,7º, i el Poal, amb -7,6º. A Mollerussa, el termòmetre va baixar fins als 7,5 graus negatius i a Golmés la temperatura mínima va ser de -6,9º. Mentrestant, a Lleidad ciutat, va apuntar un nou dia de gelades arribant als 6,4 graus sota zero, segons les dades de l’estació automàtica de la Femosa.

Les previsions del Meteocat és que aquesta setmana es mantingui el fred hivernal, amb sol i sense precipitacions, encara que apunta que les temperatures podrien ser més suaus en la part central del dia. Així mateix, es mantindran les gelades a primera hora i fins i tot hi hauria bancs de boira a Ponent en les primeres hores del dia. L’organisme assenyala que les temperatures podrien fins i tot baixar més de cara al cap de setmana.

A nivell estatal, disset províncies de l’interior estaran avui en avís groc per gelades, amb temperatures de fins a -8 graus centígrads, entre aquestes Lleida.

Gel també a Golmés, amb una de mínima de -6,9º.

Gel també a Golmés, amb una de mínima de -6,9º.EDGAR ALDANA

Mollerussa va assolir ahir els 7,5 graus sota zero

Mollerussa va assolir ahir els 7,5 graus sota zeroEDGAR ALDANA

tracking