SEGRE

Aquests són tots els animals que està prohibit tenir com a mascotes

Cotorres.

Aquests són tots els animals que està prohibit tenir com a mascotes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 2019, el Consell de Ministres va actualitzar el Catàleg espanyol d’espècies exòtiques invasores. S'hi determinava que tot animal que no fos autòcton i que residís a Espanya en l’àmbit domèstic se'l denominaria invasor, ja que en qualsevol aquest podria ser abandonat i representar un perill per a l’ecosistema. Però el canvi més gran va arribar quan es va actualitzar el llistat d’animals que estaven permesos com a mascotes a Espanya i, per tant, quins estaven prohibits.

El principal motiu que va portar en el seu moment a actualitzar el llistat de mascotes permeses és preservar l’equilibri del medi ambient, ja que, altrament, podria afectar les espècies autòctones.

Així doncs, aquests són els animals domèstics que estan prohibits com a mascotes.

Cotorres

Les cotorres són ocells molt similars als periquitos, però que suposen un seriós problema per a la supervivència dels coloms i els pardals. Un altre dels problemes són els enormes nius que fan, que poden arribar a pesar fins a 200 quilos. Només a Madrid es calcula que hi ha 13.000 cotorres argentines.

Eriçons

Mentre que als Estats Units  són considerats una espècie útil per controlar plagues d’insectes, pel que valoren el seu impacte com a positiu malgrat que no sigui una espècie autòctona. Tanmateix, aquí tenir aquest animal com a mascota representa un perill per a les espècies autòctones.

Ossos rentadors

Malgrat el seu aspecte idealitzat, gràcies a la seua notable presència en el cine, són animals molt agressius i difícils de domesticar. El problema, i el motiu pel qual està prohibit tenir-los com a mascotes, és que es reprodueixen amb gran facilitat, a més, resisteixen molt bé a les inclemències del temps i necessiten poca alimentació per sobreviure, per la qual cosa, si no tenen espècies depredadores poden modificar l’ecosistema.

Porcs vietnamites

Una espècie que molta gent té a casa però que està totalment prohibida. A més, no només és un problema perquè hi hagi gent que els abandoni, sinó que moltes vegades s’escapen i, quan estan en llibertat, s’ajunten amb els senglars, donant lloc a una nova varietat.

Agapornis

Com a última mascota prohibida és l’espècie més popular d’aquesta llista. Es troba en aquest llistat, no només per ajudar a conservar la flora i fauna, sinó per la por que existeix que sigui un animal declarat en perill d’extinció. Hi va haver un temps de fet en el qual van ser capturats i barrejats amb diferents races, suposant un perill per al patrimoni genètic.

tracking