SEGRE

COVID 19

La venda de paracetamol i mascaretes FPP2 creix de forma notable

La venda de paracetamol i màscares FPP2 creix de forma notable

La venda de paracetamol i màscares FPP2 creix de forma notableEFE/EPA/FRIEDEMANN VOGEL/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cooperativa de distribució farmacèutica Cofares ha informat aquest dimecres que entre novembre i gener hi ha hagut a les farmàcies espanyoles un "increment notable" de la demanda de mascaretes d’alta protecció -FFP2 i FPP3- i també de paracetamol.

En concret, segons dades de Cofares, la demanda de les màscares FFP2 i FFP3 va augmentar un +642 %, mentre que, en sintonia amb l’estació hivernal i la confluència de refredats i virus, la venda del paracetamol va créixer un 60 %.

"L’alt ritme de propagació de la variant òmicron -sisena onada- i la tornada de l’obligatorietat de la màscara en exteriors al desembre són alguns dels factors que han pogut afavorir aquest significatiu repunt, unit que la població està conscienciada de l’alta transmissió d’òmicron", explica la distribuïdora en un comunicat.

Si es comparen les dades mes a mes respecte a l’any anterior, s’observa que, al novembre, l’augment de la compra de mascaretes va ser del 206 %. Al desembre va ser del 931 % i durant el gener ha tornat a créixer fins el 959 %.

Per comunitats autònomes, destaquen increments en la demanda mascaretes d'un nivell de protecció més elevat entre novembre i gener a Navarra (+1.104 %), Catalunya (+1.003 %), Canàries (+840 %), La Rioja (+796 %), Aragó (+746 %) o la Comunitat de Madrid (+674 %). On més ha crescut la venda de paracetamol ha estat a Ceuta, Navarra, La Rioja, Andalusia , Aragó i Múrcia.

tracking