SEGRE

Premis Feroz 2022: Aquestes són les pel·lícules favorites

Fernando León de Aranoa i Javier Bardem, juntament amb la resta de l'equip de 'El buen patrón'.

Fernando León de Aranoa i Javier Bardem, juntament amb la resta de l'equip de 'El buen patrón'.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte 29 de gener tindrà lloc a l'Auditori de Saragossa la cerimònia de lliurament dels novens Premis Feroz, entregats per l’Associació d’Informadors Cinematogràfics d’Espanya.

La gala, que estarà presentada pel cineasta Nacho Vigalondo i la còmica Paula Púa, premiarà a les millors produccions de l’any tant en cine com en televisió. Els nominats van ser anunciats el passat 25 de novembre.

Entre les 11 categories dels premis cinematogràfics, tres pel·lícules destaquen per sobre de la resta: 'El buen patrón' de Fernando León de Aranoa, amb nou nominacions 'Maixabel' de Icíar Bollaín amb vuit i 'Madres Paralelas' de Pedro Almodóvar, amb vuit més. 

Quant a les nominacions als intèrprets de les cintes, l’obra de León de Aranoa compta amb les nominacions de Javier Bardem a millor actor principal, Celso Bugallo i Manolo Solo com a millor actor de repartiment i Almudena Amor com a millor actriu de repartiment.

La cinta de Bollaín, per la seua part, té les nominacions de Blanca Portillo com a millor actriu principal, Luis Tosar com a millor actor protagonista i Urko Olazabal com a millor actor de repartiment.

Les opcions de la pel·lícula d’Almodóvar se centren en Penélope Cruz com a millor actriu protagonista i Milena Smit i Aitana Sánchez-Gijón com a millor actriu de repartiment.

En l’apartat televisiu s’entregaran sis guardons, i les produccions més nominades són 'Reyes de la noche' de Movistar+ i 'Venga Juan' de HBO. Ambdues estan seleccionades en un disputat premi de millor sèrie de comèdia al costat de  'Maricón perdido' de Bob Pop i 'Vida perfecta' de Leticia Dolera.

Quant a millor sèrie dramàtica destaquen 'Cardo' (Los Javis, Atresplayer), 'El tiempo que te doy' (Nadia de Santiago, Netflix), 'La fortuna' (Alejandro Amenábar, Movistar+) i 'Hierro' (Movistar+), amb tres nominacions cada una.

Els favorits a millor actor principal són Javier Gutiérrez ('Reyes de la noche’), Álvaro Cervantes ('El tiempo que te doy') i Javier Cámara ('Venga Juan') i a millor actor de repartiment, Karra Elejalde ('La Fortuna'), Miguel Rellán ('Maricón perdido') i Alberto San Juan ('Reyes de la noche’).

Per part femenina, destaquen com a|com millor actriu protagonista Maribel Verdú ('Ana Tramel: El juego'), Candela Peña ('Hierro') i Ana Polseguera ('La Fortuna') i com millor actriu de repartiment Najwa Nimri (única nominació de 'La casa de papel'), Yolanda Ramos ('Cardo’) i Candela Peña ('Maricón perdido'), que repeteix nominació.

tracking