SEGRE

Quin és el color d'ulls més atractiu per als homes i les dones?

Quin és el color d'ulls més atractiu per als homes i les dones?

Quin és el color d'ulls més atractiu per als homes i les dones?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una empresa nord-americana de lents de contacte, 1-800-Contacts, va realitzar una enquesta a 1.000 persones per descobrir les percepcions del color dels ulls i el que aquestes diferents preferències de color poden revelar sobre nosaltres. Una de les principals troballes de l’estudi va ser que els ulls grisos són el color d’ulls més rar i estadísticament més atractiu, amb el color avellana i verd darrere. Al contrari, els ulls marrons són el color més comú però menys atractiu per als enquestats.

Según World Atlas, aproximadament el 79% de la població mundial té ulls marrons, per la qual cosa és el color d’ulls més comú al món. Després del marró|merder ve la multitud d’ulls blaus, amb 8% a 10% del món amb ulls blaus, 5% amb ulls de color ambre o avellana, i 2% del món amb ulls verds. Estadísticament parlant, els colors d’ulls més rars són gris i roig / violeta, i aquesta novetat podria ser la raó per la qual els ulls grisos es classifiquen com el color més popular entre els participants de l’enquesta.

Relació entre el color d’ulls i el caracter

Tenir més melanina, el pigment que crea el to fosc dels ulls marrons, s’ha associat amb coses com ser millor en els esports i pitjor en el maneig de l’alcohol. Algunes investigacions mostren que les persones amb els ulls més clars, d’altra banda, tendeixen a ser menys agradables i més competitives.

També hi ha molt a dir sobre el que associem amb colors d’ulls específics. Un estudi revisat per parells publicat a la revista PLOS ONE va descobrir que subconscientment assumim que les persones amb ulls marrons són més confiables. Dit això, els investigadors van descobrir que això no es devia necessàriament al color dels ulls per si mateix, sinó a l’estructura facial que acompanyava les persones d’ulls marrons.

Aquests investigadors postulen que les característiques més redones i suaus de les persones d’ulls marrons fan que les seues cares semblin més infantils i, per tant, més innocents o confiables. Tangencialment, els investigadors suggereixen que les característiques de vegades més llargues i angulars de les persones amb ulls blaus els treuen aquesta qualitat. Tanmateix, com a contrapunt, un estudi separat va trobar que els ulls marrons estan associats amb el domini.

No obstant, l’enquesta d’1-800-Contacts es va alinear amb gran part d’aquesta investigació: quan se’ls va preguntar quins trets de personalitat associaven amb cada color d’ulls, els ulls blaus es van considerar "sexi" i es van associar amb un amor per "provar coses noves" mentre els ulls marrons van ser considerats "confiables" i "amables".

Els ideals culturals

Malgrat que els ulls grisos són qualificats com els més atractius, el 47,6% dels enquestats van revelar que encara triarien tenir ulls blaus si se’ls donés una opció. Això podria deure’s que les influències culturals també tenen un efecte sobre el que desitgem (ja sigui el color dels ulls, el color del cabell o la forma del cos).

La nostra cultura sovint idolatra una persona de cabells rossos i ulls blaus, això s’ha emfatitzat en les pel·lícules i els mitjans durant dècades. Com a tal, els aspectes divertits i sexis atribuïts a una persona d’ulls blaus són certament el resultat de les fortes influències dels mitjans. Personatges com la Ventafocs, Blancaneu, Barbie, TV i pel·lícules que tendeixen a representar la fantasia que les persones d’ulls blaus són "divertides" i "aventureres", mentre que una persona amb ulls de color gris acerat o marrons podria ser encasellada com l’individu seriós, sensible, però amable.

tracking