SEGRE

Sanitat: "Totes les dades apunten que hem doblegat la corba de la sisena onada"

El Govern espanyol està negociant amb la farmacèutica Pfizer la compra de 344.000 pastilles contra la covid

La ministra de Sanitat, Carolina Darias

La ministra de Sanitat, Carolina DariasCongreso de los Diputados

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de sanitat, Carolina Darias, ha assegurat aquest divendres que "totes les dades apunten" que s’ha "doblegat la corba" de la sisena onada de la pandèmia de la Covid-19 a Espanya. Així ho ha expressat la ministra, en declaracions als mitjans, després d’una visita  a l'Hospital Son Llàtzer, a Palma. "Les dades de baixada es van consolidant dia a dia", ha afirmat, encara que ha insistit a "ser prudents".

D’altra banda, Darias ha avançat que el Govern espanyol està negociant un contracte bilateral amb la farmacèutica Pfizer per a la compra de 344.000 tractaments orals contra la Covid-19. La ministra ha assenyalat que l’Executiu tracta així d’avançar-se a la compra centralitzada dels països de la Unió Europea perquè, ha apuntat, "tardarà".

En tot cas, tampoc ha concretat quan podria començar a administrar-se el tractament oral a Espanya. Sí que ha explicat que es fixaran criteris tècnics assessorats per experts i que seran "determinats pacients" els que podran recórrer a ell. En aquest sentit, ha recordat que el medicament anirà principalment dirigit a pacients amb simptomatologia lleu que poguessin tenir risc de patir una evolució greu i que, ha apuntat, podria evitar fins un 89 per cent d’hospitalitzacions.

tracking