SEGRE

La viral denúncia d'una model 'curvy' a la indústria de la moda

Explica la pràctica poc ètica d’algunes marques de moda en fer que models primes portin farcit per presentar les col·leccions de talla gran

Karoline Bjornelykke

La viral denúncia d'una model 'curvy' a la indústria de la modaInstagram de Karoline Bjornelykke

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El seu nom és Karoline Bjornelykke, una model 'curvy' de nacionalitat noruega que ha aconseguit que obrim els ulls amb una realitat que pensàvem que ja anava pel camí correcte. Cosa que -lamentablement- sembla ser que no. Semblava que la diversitat era present en un sector en el qual, al principi, abundava la superficialitat. Tanmateix, el vídeo que ha publicat la model a Tik Tok ens mostra que estàvem equivocats.

Segons la model, algunes agències contracten dones 'curvy' per a campanyes de roba 'plus size'. En altres paraules, models que compten amb talles des de la 40 a la 46 que llueixen i presenten peces que van de la talla 48 a la 56.

Karoline Bjornelykke és considerada model 'curvy' malgrat estar prima tal com mostra en el vídeo: "com podeu observar, jo no soc d’aquesta talla". Tanmateix, no es considera un problema per presentar peces molt més àmplies i grans que ella per a les marques, ja que tan sols fa falta "portar farcit", assegurava la model mentre ensenyava a càmera un sac ple.

En el vídeo, Karoline també explica que si el conjunt no li queda bé, subjecta les peces per darrere a través d’unes pinces perquè la zona davantera quedi totalment entallada. Ella mateixa confirma que es tracta d’una pràctica poc ètica que "no només crea estàndards de bellesa poc realistes, sinó impossibles". Raó per la qual anima a les diferents firmes a contractar models que realment compleixin aquestes mesures que, com bé assegura, "hi ha moltes dones boniques de talla gran allà fora".

tracking