SEGRE

Crítiques a RTVE per les votacions del Benidorm Fest

El jurat va beneficiar la guanyadora, Chanel, i va llastar la resta

Tanxugueiras (a la imatge) i Rigoberta Bandini eren les favorites

Crítiques a RTVE per les votacions del Benidorm FestEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Polèmica per les votacions del Benidorm Fest, el certamen per elegir el representant d’Espanya a Eurovisió. Les xarxes van cremar ahir contra el jurat i van acusar RTVE de tongo. De fet, hi havia ahir qui afirmava que Chanel, que viatjarà a Torí al maig, va incomplir les bases de la selecció espanyola perquè la cançó SloMo té més d’un 40% de la lletra en anglès.

Un dels motius de la controvèrsia van ser les puntuacions del jurat, molt dispars amb les votacions populars. El plafó professional va atorgar la màxima puntuació (51) a Chanel i va llastar una de les grans favorites, Tanxugueiras, a qui només va donar 30 punts i les va col·locar en cinquena posició empatades amb Xeinn. Aquest repartia el 50 per cent dels punts i malgrat que les gallegues van arrasar al plafó demoscòpic i el televot, que atorgaven l’altra meitat dels vots, no van aconseguir endur-se la victòria. Finalment, Tanxugueiras van quedar terceres amb 90 punts, enfront dels 96 de Chanel i 91 de la catalana Rigoberta Bandini. Aquesta última, l’altra favorita per anar a Eurovisió, va aconseguir 46 vots del jurat, 20 del plafó demoscòpic i 25 del televot.

Una altra de les raons de la polèmica va ser la vinculació professional de Chanel amb un dels membres del jurat, la coreògrafa Miryam Benedited. Davant d’aquesta situació, la guanyadora del mateixa Benidorm Fest va assegurar que “fa quatre anys que no parlo amb ella”.

Per tot plegat, RTVE va assegurar que està disposada a “obrir un diàleg participatiu per millorar, de cara a pròximes edicions, el procés de selecció del Benidorm Fest”. Per la seua banda, Galícia en Comú presentarà avui al Congrés dels Diputats diverses preguntes dirigides al Consell de RTVE sobre el compliment de les bases del concurs Benidorm Fest, atesa la polèmica entre les conclusions del jurat i el públic.

tracking