SEGRE

PREMIS

Un reportatge sobre els paisatges de tardor a Lleida i publicat al Lectura de diari SEGRE, premi especial del 32è Pica d'Estats

Segons el jurat, el treball publicat al suplement 'Lectura' del diari 'Segre' el desembre del 2020 ha sabut "captar la vivacitat de colors i l'explosió de la natura".

Rodatge de la sèrie ‘Èm çò qu’èm’, emesa la temporada passada.

Rodatge de la sèrie ‘Èm çò qu’èm’, emesa la temporada passada.LLEIDA TV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El reportatge fotogràfic titulat 'La tardor s'acomiada/colors tardor' del fotògraf Edgar Aldana, corresponent a la categoria de Reportatge fotogràfic, ha rebut el premi especial Antoni Franco Estadella del 32è Premi  Turístic Internacional Pica d'Estats de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, que atorga el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

Segons el jurat, el treball publicat al suplement 'Lectura' del diari SEGRE el desembre del 2020 ha sabut "captar la vivacitat de colors i l'explosió de la natura durant la tardor i conviden a visitar aquests paratges".

El premi al millor treball dels Mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida ha estat per al programa ÈM ÇÒ QU’ÈM, una producció de Lleida TV amb el suport del Conselh Generau d'Aran. La producció i idea és d'Òscar Fernandez i ha estat desenvolupat i creat per la jove productora lleidatana Kionalia, sorgida de la UdL, amb Berta Lacruz com a directora i guionista. Es tracta d’una sèrie d’espais en aranès emesos l’any 2021 i pensats per difondre la llengua, la cultura i als atractius d’aquesta vall pirinenca.

A banda d'aquests, s'han guardonat 7 treballs més en les diferents categories. El premi de Premsa escrita d'informació general ha estat per l'article "Los Pirineos atraen nuevos pobladores en tiempos de Covid", escrit per Rosa M. Bosch i publicat al suplement "Vivir Verano" de La Vanguardia

Pel que fa al premi de Premsa especialitzada en viatges i turisme, el guardonat ha estat "La Vall de Boí. Románico puro en el Pirineo", un reportatge d'Elena del Amo Valero, amb fotografies de Lluís Davilla, publicat a la revista Viajar.

El premi de Televisió ha estat pel reportatge "Les bruixes porten dol", elaborat per Anna Solana Tomás i Pilar Granero Garrido i emès per RTVE Catalunya. 

En la categoria de Ràdio, el premi ha estat per al reportatge "Parque Nacional de Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Turismo de Altura", un reportatge de José Lorenzo Díaz emès per la Cadena SER Jaén.

Finalment, el premi de Premsa internacional ha estat per al reportatge “L’Urgell”, escrit per Marie Costa i publicat a la revista Cap Catalogne. El premi d’Internet ha estat per al vídeo “Superjardins” de Damià Chacón Albà, centrat en la floració dels fruiters del Baix Segre lleidatà.

El certamen té una dotació econòmica global de 45.000 €, que es distribueix en un Premi Especial de 10.000 € al millor treball d’entre les 8 categories del guardó i 7 premis de 5.000 € per a cadascun dels guanyadors de les categories restants.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha afirmat que el Premi “Pica d’Estats” és un reflex perfecte del comportament turístic de les nostres comarques. Segons ha dit, “el certamen, com tot el sector turístic, va patir la sotragada de la COVID-19, però la convocatòria de l’any 2021 es va poder fer gràcies a la remuntada i a la capacitat de resiliència de l’empresariat i, no ho oblidem, a l’aposta dels turistes de proximitat, que van ajudar a superar les barreres que la pandèmia va aixecar”. Barreres que, segons el president, “van anar en perjudici del turisme internacional” i que en el cas del Premi s’han traduït en el descens del nombre de treballs internacionals presentats.

Talarn ha fet una afectuosa al·lusió a la figura d’Antoni Franco, “un referent del periodisme en democràcia i fidel membre del jurat durant 24 anys, i que va mostrar el seu compromís amb les Terres de Lleida, amb el Patronat i especialment amb aquest guardó”, i ha recordat que el Premi Especial d’aquesta edició porta precisament el nom d’Antonio Franco Estadella en reconeixement a la seva figura, tant pel vessant personal com pel professional i pels seus lligams amb el món del turisme lleidatà.

Per la seva banda, Rosa Pujol, vicepresidenta del Patronat de Turisme, ha subratllat que “aquests premis són un reconeixement a la feina d’uns grans professionals del periodisme, però, sobretot, són una clara evidència que tenim un territori riquíssim en atractius turístics de tot tipus”.

La 32a edició del Premi ha rebut un total de 188 treballs, dels quals 12 corresponen a premsa internacional i 176 són de mitjans estatals.

tracking