SEGRE

CC Adicciones: Ajuda davant les addiccions

CC Adicciones, a Balaguer, compta amb les més avançades tècniques multidisciplinàries desenvolupades per especialistes experts en desintoxicació

La motivació és fonamental per superar una addicció, apunta Francisc Prados.

La motivació és fonamental per superar una addicció, apunta Francisc Prados.CC Adicciones

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Superar una addicció gràcies a tècniques innovadores. Aquest és l’objectiu que té l’equip de CC Adicciones, el fundador del qual és l’asturià Francisco Prados. Aquests centres d’ajuda estan repartits per tot el territori nacional, i un d’ells es troba a Balaguer. Des d’allà, ajuden les persones a superar la batalla de les addiccions amb tècniques innovadores que se sustenten en el treball|feina conjunt de professionals i pacients.

En CC Adicciones entenen l’addicció com una malaltia multifactorial per la qual cosa la seua recuperació s’ha d’entendre també des d’un eix multidisciplinari. De la mà de professionals altament qualificats, involucrats tant en la recuperació del pacient com de la família, CC Addicciones no tracta únicament l’addicció a substàncies sinó que ajuda a sortir de malalties relacionades amb les conductes addictives i comportamentals, així com de la patologia dual.

Des de l’ingrés a la clínica, el pacient s’integra de manera progressiva en la primera fase del tractament treballant les carències més bàsiques produïdes pels anys de dependència. Es posa èmfasi en els hàbits, les actituds, les aptituds, la conducta i la comprensió per la seua part del que és una addicció i l’acceptació quant a la necessitat de rebre ajuda. El pacient s’incorpora a activitats diàries. Durant les 24 hores del dia està acompanyat per un equip de psiquiatres, psicòlegs, treballadors socials, educadors socials, integradors i infermers.

Teràpia multidisciplinària

Segons el parer de Francisco Prados, fundador de CC Adicciones, la qüestió multidisciplinària quant a l’atenció al pacient i el seu sistema és «vital» per a la consecució d’una correcta recuperació. Segons explica, no serveix de res una teràpia grupal, no serveix la visita setmanal a clínics, ni el control de la medicació per a la desintoxicació. «No val de res l’atenció a les famílies i parelles, tampoc no és eficient el treball esportiu, l’adquisició d’hàbits, la regulació d’horaris o les conductes adequades. Res no serveix ni és efectiu de manera individual o unilateral, i és allà on mantenim una gran diferència amb la majoria de clíniques de recuperació: en el treball en equip, en la fusió i unió de totes les activitats i atenció al pacient i les seues famílies. Els pacients són destinats als seus terapeutes i clínics en funció dels seus perfils i es tracta cada pacient de manera individualitzada per tot l’equip», assenyala.

Para Francisco Prados és «fonamental» la motivació per superar una addicció. Així entén que el 80% d’una bona recuperació és la predisposició per voler fer-la. «S’ha d’estar disposat a renunciar a moltes coses que han de quedar fora de la nova vida de recuperació i s’ha d’acceptar estar disposat a qualsevol cosa per no tornar mai a estar en situacions tan terribles com les que deixem enrere», explica.

Una de les seues activitats són les teràpies grupals, una eina per ajudar els malalts a través de les seues pròpies experiències. , Poden basar|recolzar-s’hi, restablir la seua integritat personal, potenciar el desenvolupament i creixement personal i encarrilar valors morals perduts.

Per a més informació: Plaça Lluís Companys, 3, Balaguer. Tel: 617 200 882 web: www.ccadicciones.es

tracking