SEGRE

Descobreix alguns dels avantatges de ser bilingüe

Pixabay

Pixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Actualment, la humanitat està més globalitzada que mai i aprendre altres idiomes ens ajuda a estar connectats amb la resta del planeta. Parlar una segona llengua ens fa més competitius acadèmicament i laboralment, ens ajuda a millorar les nostres experiències de viatges, facilita la comunicació amb parlants natius, ens atansa a altres cultures i ens permet veure el món des d’una altra perspectiva.

Et fa més competitiu professionalment

Si bé aprendre idiomes com l’anglès pot oferir molts avantatges en diferents aspectes de la teua vida, sens dubte un dels més importants és que laboralment et diferencia dels teus companys monolingües. Parlar amb fluïdesa un segon idioma és un dels requisits més sol·licitats en la majoria dels treballs sense importar el sector o la indústria, ja que la demanda per més professionals bilingües està augmentant considerablement a tot el món. De fet, un dels llocs més demandats a Catalunya al sector de Contact Center és de teleoperadors amb maneig de diversos idiomes. Això no és d’estranyar-se, ja que cada vegada més empreses volen expandir la seua cartera de clients a altres països i regions.

Succeeix una cosa similar en l’àmbit acadèmic. Moltes universitats importants ensenyen classes en diferents idiomes. Per exemple, si bé la Universitat de Lleida imparteix la majoria de les seues classes en català, els últims cinc anys les titulacions en aquest idioma van baixar un 79,3 % del curs al 77,4 %, i, al contrari, l’ús del castellà va pujar de l’11,5 % al 12,1 %. Tampoc no podem deixar d’esmentar que la majoria dels postgraus i màsters es realitzen en anglès, per la qual cosa l’estudiant que manegi més d’un idioma es veurà avantatjat davant dels seus companys.

Millora els teus viatges i t’atansa al món

Viatjar és una de les activitats més gratificants per a l’ésser humà, a més pot portar una infinitat de beneficis per a la salut com trencar la rutina, baixar els nivells d’estrès, i augmentar les habilitats socials. Però un dels millors avantatges de viatjar és que et permet conèixer altres cultures. Ara, per als viatgers que parlen l’idioma del seu paísdestí fa que sigui molt més fàcil ubicar-se, preguntar adreces i comunicar-se amb els nadius, oferint una experiència molt més completa a la teua travessia en altres latituds.

A més, parlar més d’un idioma t’atansa a la resta del món. Molts països tenen diverses llengües oficials, o simplement molts residents bilingües, la qual cosa propicia que ens mantinguem més interconnectats. Per exemple, a Espanya el segon idioma més parlat és el català, en el cas d’Alemanya és el turc, del Regne Unit el polonès, i sorprenentment de França és l’anglès. Pel que no importa si estàs de viatge o al teu país d’origen, sempre tindràs algú amb qui practicar.

Font: Pixabay

Experimentes les pel·lícules d’una altra forma

Veure una pel·lícula en el seu idioma original és una experiència molt enriquidora, tant per a estudiants principiants com avançats. Aquesta és una gran manera de millorar les teues habilitats lingüístiques i disfrutar la pel·lícula com tot un nadiu, escoltant la veu original dels actors i sense perdre’s cap expressió idiomàtica. Algunes pel·lícules que no pots deixar de veure en el seu àudio inèdit són les comèdies franceses que en captiven qualsevol, com Amelie (2001), el clàssic que relata la història d’una jove petita que descobreix l’amor enmig del seu procés d’ajudar tots els que l’envolten.

Ser bilingüe obre milers de portes tant acadèmicament com professionalment. Parlar un altre idioma et pot ajudar a aconseguir el treball que vols o emprendre el viatge que tant anheles, per la qual cosa és indispensable continuar desenvolupant les nostres habilitats lingüístiques en més d’un idioma.

tracking