SEGRE

El jutjat no frenarà l'experiment amb beagles

Un gos de raça beagle.

Un gos de raça beagle.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat del contenciós número 6 de Barcelona no ha admès a tràmit per un defecte de forma les mesures cautelaríssimes sol·licitades per l’associació animalista LEX ANIMA per a la suspensió del contracte entre Fundació Parc Científic de Barcelona i Vivotecnia Reserch per l’experimentació amb gossos beagle.

Inicialment, l’esmentada associació havia presentat una mesura cautelaríssima, que va ser convertida per la magistrada en cautelar, una vegada escoltada a la part afectada. Amb aquestes cautelars, LEX ANIMA pretenia paralitzar el contracte entre Fundació Parc Científic de Barcelona i Vivotecnia a causa de la investigació d’un medicament per a afeccions de gossos, segons consta en la resolució judicial.

En la interlocutòria, i una vegada realitzat el tràmit, el jutjat del contenciós número 6 de Barcelona inadmet a tràmit la petició de l’associació animalista de suspendre de manera urgent l’execució de l’esmentat contracte, per no ajustar-se la petició a les exigències de la Llei de la Jurisdicción Contencioso Administrativa en matèria de mesures cautelars.

El jutjat del contenciós al·lega en la seua resolució que la part proponent de les mesures cautelars no ha presentat el recurs previ preceptiu, entre altres exigències processals, pel que no és procedent continuar amb la tramitació de la sol·licitud.

Davant de la polèmica que va generar aquesta investigació, la Universitat de Barcelona va informar el passat dia 2 de febrer que, segons la normativa europea, abans de provar el tractament en humans és obligatori fer l’estudi de toxicitat en dos espècies de mamífers, i és imperatiu que una de les dos no sigui una espècie rosegadora. Per això, va defensar fer el tractament amb algun altre tipus d’animal -en aquest cas gossos beagle-, per saber si posteriorment podria provar-se en humans.

El Parc Científic no disposa d’estabulario per a aquest tipus d’experimentació i per això va treure a concurs aquesta part de l’estudi, en el qual l’empresa Vivotecnia de Madrid va ser l’adjudicatària. El projecte es desenvoluparà a la seu de Vivotecnia a Madrid durant aquest mes de març, i en una primera part de l’estudi el fàrmac s’administrarà a sis gossos, que la UB s’ha compromès a donar en adopció quan finalitzi l’estudi. Tanmateix, reconeixen que en la segona part de l’estudi "caldrà realitzar de manera imperativa un estudi dels teixits de 32 gossos mitjançant autòpsia".

La controvèrsia per l’experiment amb gossos beagles va derivar en la recollida de més d’un milió de firmes contra el mateix, i amb diverses concentracions a Barcelona de rebuig d’aquest assaig.

tracking