SEGRE

CAS NÓOS

Iñaki Urdangarin obté la llibertat condicional

Ja no haurà de dormir a la presó

Iñaki Urdangarin obté la llibertat condicional

Iñaki Urdangarin obté la llibertat condicionalEFE/David Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cunyat del rei Iñaki Urdangarin ha obtingut la llibertat condicional des d’aquest dimecres, amb la qual cosa ja no haurà de retre comptes a la presó alabesa de Zaballa com feia fins ara.

Fonts del Departament basc de Justícia han confirmat a Efe que el Jutjat de Vigilància Penitenciària ubicat a Bilbao li ha concedit la llibertat condicional, amb la qual cosa se suspèn la condemna de gairebé 6 anys de presó que complia pel cas Nóos.

La Junta de Tractament de la presó va ser la que va proposar de concedir-li la llibertat condicional una vegada complerts dos terços de la condemna.

No obstant, des del mes de juny passat Urdangarin ja no dormia a la presó alabesa, perquè va quedar eximit de pernoctar quatre nits per setmana pel seu bon comportament i el compliment de les seues obligacions.

Urdangarin va ser condemnat a 5 anys i 10 mesos per malversació, prevaricació, frau a l’Administració, dos delictes fiscals i tràfic d’influències en el cas Nóos.

Va ingressar l’1 de març de 2021 a la presó provincial d’Àlaba, on va dormir de dilluns a dijous en règim obert fins el juny.

Anteriorment va estar al Centre d’Inserció Social (CIS) d’Alcalá de Henares (Madrid), a la presó de dones de Brieva (Àvila) i també va anar a Pozuelo de Alarcón (Madrid) per fer tasques de voluntariat en una ONG d’atenció a persones amb discapacitat.

Urdangarin va sol·licitar el seu trasllat a la presó alabesa, ubicada a uns 14 quilòmetres de Vitòria, per l’arrelament amb la ciutat, de la que és natural i en la qual viuen la seua mare i alguns dels seus germans.

En els últims mesos únicament havia de complir un control setmanal i presentar-se a la presó o trucar per telèfon si estava fora de Vitòria, a més de continuar amb el programa per a condemnats per delictes econòmics i mantenir la seua activitat professional al despatx d’advocats de Vitòria on treballa com a consultor des de fa un any, el març de 2021.

Precisament en aquest despatx, Imaz and Asociados va ser on va conèixer Ainhoa Armentia. Les fotografies que es van publicar després que l’11 de gener fos vist amb ella passejant de la mà a la platja de Bidart (França) van provocar l’anunci de la "interrupció matrimonial" entre Urdangarin i la infanta Cristina de Borbón.

tracking