SEGRE

Quatre beneficis de menjar maduixes i com consumir-les

Quatre beneficis de menjar maduixes i com consumir-les

Quatre beneficis de menjar maduixes i com consumir-les

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les maduixes són una de les fruites que més es consumeixen a la primavera i l'estiu. Tenen una notable riquesa mineral, especialment de ferro –és la fruita més rica en aquest element, juntament amb el gerd i la grosella– i magnesi. En 200 g de maduixes hi ha un 17% de ferro i un 9% de magnesi. També aporta potassi, calci, fòsfor, manganès, coure i silici, per la qual cosa és un aliment molt indicat en cures de remineralització i en el tractament de dèficits nutricionals.

Aquesta fruita resulta una excel·lent font de vitamines C, K i àcid fòlic. Concretament 200 g cobreixen més del 200% de les necessitats diàries de vitamina C, una tercera part de la vitamina K, la sisena part de l’àcid fòlic i quantitats notables de vitamines del grup B.

Els beneficis de menjar maduixes:

1- Afavoreixen una bona digestió. Són riques en fibra, antioxidants, vitamines i minerals, que ajuden a mantenir un intestí saludable. Els antioxidants ajuden en l’absorció de nutrients clau, a més de les proteïnes i el ferro. La fibra juga un paper fonamental per ajudar a fer la digestió i regular-la.

2 - Ajuden a perdre pes. Són un bon berenar per perdre pes o mantenir-lo. Són dolces, per la qual cosa poden ser una bona alternativa a galetes o dolços per satisfer els llaminers, també després dels àpats. Cada maduixa equival més o menys a quatre calories. I a més, la gran quantitat de fibra ajuda a retardar la digestió i regula els nivells de sucre a la sang.

3 - Són una font de vitamina C. Els antioxidants, vitamines i minerals en les maduixes poden ajudar a mantenir-te saludable. De fet, té molta més vitamina C que una taronja. Per exemple, una tassa de maduixes dona el 150% de la vitamina C recomanada, el que ajuda a protegir el sistema immunològic i protegeix d’altres malalties cardiovasculars, arrugues a la pell i mala salut ocular. Un bon esmorzar consisteix a barrejar una tassa de llet amb mitja tassa de maduixes, que també es pot combinar amb civada o cereals a temperatura ambient.

4- Prevenen problamas cardiovasculars. Són riques en minerals com el potassi (190 mg), el calci (25 mg) i el fòsfor (26 mg) pel que pot ajudar aquelles persones que pateixen casos d’hipertensió arterial, i fins i tot disminuiria els nivells de colesterol en sang de forma significativa, la qual cosa pot ajudar a reduir el risc de tenir malalties com la diabetis. En un estudi realitzat per universitats espanyoles i italianes es va provar que menjar 500 g de maduixes al dia disminueix el colesterol dolent LDL (un 14%) i els triglicèrids (un 21%).

Tanmateix, la maduixa es desaconsella:

  • A persones amb un intestí delicat (colitis, còlon irritable...), ja que tenen cert poder irritant.
  • A persones amb litiasi renal (pedres al ronyó) per oxalats, ja que la maduixa conté aquestes substàncies en petites dosis.
  • En cas d’al·lèrgia. Cal tenir en compte que les maduixes, a causa del seu contingut en àcid salicílic, produeixen en algunes persones reaccions al·lèrgiques que normalment no van més enllà de la inflor de llavis o de la simple urticària. Es tracta de les mateixes persones que tenen al·lèrgia a l’aspirina.

La millor manera de consumir-la és prendre-la al natural com a postres o en amanides. En ser una fruita de temporada i molt perible, es presta molt bé a l’elaboració de conserves com les confitures o melmelades. Per conservar-les bé s’han de guardar al frigorífic, i si és possible en un recipient tancat, ja que així s’evita que impregnin amb la seua aroma a altres aliments. Les maduixes, en general, no admeten bé la congelació perquè en descongelar-se perden gran part de la seua estructura i aroma i es deterioren ràpidament.

Com que és una fruita que no es pela convé rentar-la bé per eliminar substàncies químiques nocives. Les que no procedeixen del cultiu ecològic solen ser de les fruites més tractades.

tracking