SEGRE

FAUNA RECUPERACIÓ

Rescaten un ou de trencalòs a l'Alta Ribagorça

Va ser trasllat a Vallcalent per ser incubat

L’ou recuperat en un niu a Corroncui, al Pont de Suert.

L’ou recuperat en un niu a Corroncui, al Pont de Suert.AGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Agents Rurals han rescatat un ou de trencalòs a l’Alta Ribagorça després de detectar-ne l’abandó per part dels pares. El cos especialitzat en flora i fauna va observar que una parella d’aquesta espècie que havia niat a Corroncui, al municipi del Pont de Suert, mantenia una conducta erràtica i deixava abandonat el niu durant llargs períodes de temps. Amb l’ajuda d’un dron i de membres del Grup de Suport Aeri del cos, van confirmar que al niu hi havia un ou.

Segons van explicar, aquesta espècie en greu perill d’extinció pon els ous els mesos de gener i febrer i els cova durant cinquanta-cinc dies. Davant d’un possible fracàs del període d’incubació, membres del Grup de Suport de Muntanya dels Agents Rurals van arribar fins al niu, que es trobava en una zona de molt difícil accés, i van traslladar l’ou al centre de recuperació de la fauna de Vallcalent, a Lleida, perquè fos covat artificialment. El trencalòs va quedar pràcticament extingit a Catalunya als anys vuitanta, quan la seua població només era de cinc o sis parelles a l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

Els principals perills per a la seua supervivència van ser l’ús de verins, la caça i l’espoli dels nius. L’aprovació de plans per a la recuperació i protecció va permetre incrementar del nombre d’exemplars amb capacitat reproductora d’aquesta espècie d’au. A dia d’avui, la població de trencalòs de la serralada pirinenca és l’única consolidada a nivell europeu.

tracking