SEGRE

RELIGIÓ CÀRRECS

Compte enrere a Solsona per a la presa de possessió del bisbe Conesa

Demà accedirà al càrrec amb una cerimònia a la catedral de Santa Maria

Imatge d’arxiu del nou bisbe Francesc Comesa.

Imatge d’arxiu del nou bisbe Francesc Comesa.DIARI DE MALLORCA/MANOLO BARRO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Compte enrere a Solsona per rebre el nou bisbe Francesc Conesa. Després de la polèmica renúncia per amor de Xavier Novell el 23 d’agost, Conesa prendrà possessió del càrrec demà a les 12.00 hores a la Catedral de Santa Maria a la capital del Solsonès. Acompanyat del nunci apostòlic, el cardenal de Barcelona, els arquebisbes i bisbes catalans, de les illes Balears i altres de la resta de l’Estat, presentarà les lletres apostòliques al Col·legi de Consultors.

A la cerimònia també assistirà l’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, entre altres autoritats. Després de la lectura i abans de presidir la missa, se li cedirà el bàcul. Una vegada acabada la cerimònia, a les dos del migdia aproximadament, Conesa es dirigirà a la plaça Major, on l’Àliga de la ciutat ballarà en honor seu.

Ja a la tarda, a les 18 hores, el bisbe es desplaçarà a l’ajuntament per firmar el llibre d’or del municipi en un acte privat. Val a recodar que Xavier Novell, de 52 anys, va deixar de ser bisbe de Solsona el 23 d’agost, al presentar al papa la renúncia al càrrec al·legant motius “estrictament personals”. En els seus més de deu anys en el càrrec (el 2010 es va convertir en el bisbe més jove d’Espanya), va despertar diverses polèmiques arran d’unes controvertides declaracions sobre l’avortament, l’homosexualitat i la llei d’eutanàsia. Va deixar la diòcesi per amor i es va casar amb l’escriptora Sílvia Caballol pel civil. Després de la renúncia de Novell i fins a la presa de possessió de Conesa, el bisbe Vic Romà ha estat l’administrador apostòlic de la diòcesi de Solsona. El 20 de febrer, fidels i clergues de la diòcesi van acomiadar Romà amb una cerimònia i un berenar.

tracking