SEGRE

ESGLÉSIA RELLEU

“La marxa del meu antecessor ha deixat persones dolgudes”

El nou bisbe de Solsona, Francesc Conesa, aposta pel diàleg

Francesc Conesa va fer ahir una roda de premsa per explicar els seus objectius al capdavant del bisbat.

Francesc Conesa va fer ahir una roda de premsa per explicar els seus objectius al capdavant del bisbat.A. GUERRERO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diòcesi de Solsona deixarà avui enrere una etapa marcada per l’escàndol que va suposar la renúncia per amor l’agost passat de l’anterior bisbe, Xavier Novell, que s’ha casat i que serà pare –si no ho ha estat ja–. Francesc Conesa, fins ara responsable de la diòcesi de Menorca, prendrà aquest migdia possessió com a bisbe de Solsona, en què va assegurar ahir que “soc molt feliç. És un repte molt gran però que no m’espanta”.

Conesa va fer aquestes declaracions en una roda de premsa en la qual no va esquivar les preguntes que es van fer sobre Novell. Encara que només va citar el seu nom en una ocasió, va afirmar que “s’ha de reconèixer totes les coses bones que ha fet, però la seua sortida sorprenent ha deixat moltes persones dolgudes per la manera de fer-ho”. En aquest sentit, va argumentar que “cal tornar a la normalitat però no de forma precipitada”.

Conesa va explicar que “ara dedicaré un temps a conèixer i a escoltar el ritme d’aquesta diòcesi” i va fer una aposta clara pel diàleg i la participació, “amb la gent i per a la gent”. “No prendré decisions pel meu compte. No m’agrada anar sol”, va reiterar, prenent distàncies amb el seu antecessor.

Sobre les polèmiques que va protagonitzar Novell, com les seues declaracions contra l’avortament, el prelat va comentar que “la meua perspectiva és la de no perdre el que està passant a la realitat”. Així mateix, va explicar que quan al gener va parlar amb el papa Francesc, aquest li va demanar que cuidés els seminaristes que hi havia “perquè representen el futur de la diòcesi”. Tampoc va voler oblidar-se de la situació a Ucraïna i va dir que hi cal “resar, ser solidaris econòmicament i treballar per a la pau”.La celebració de la presa de possessió tindrà lloc aquest migdia a la catedral (vegeu el desglossament) i està prevista l’assistència del cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, entre altres autoritats eclesiàstiques i polítiques.

També hi assistiran fidels arribats d’Elx, d’on és originari, i Menorca. La celebració no està exempta de polèmica. Alternativa per Solsona-CUP ha criticat que el govern municipal, d’Esquerra, hagi decidit assistir a l’acte.

Avui pren possessió en un acte que s’allargarà més de dos hores

La presa de possessió començarà a les 11.45 hores, quan el nou bisbe farà entrada a la catedral,acompanyat pel nunci apostòlic, i serà rebut pel degà del capítol, que li oferirà besar la Veracreu. Llavors es dirigirà a la capella del Santíssim, per resar uns moments en silenci. A les 12.00 hores, començarà la processó i, una vegada al presbiteri, el bisbeFrancesc presentarà les lletres apostòliques davant del Col·legi de Consultors.

Una vegada feta la lectura, el nunci passarà el bàcul al nou bisbe de Solsona, que ja presidirà tota la celebració. Una vegada acabada la missa, a les 14.00 hores, el bisbe sortirà encomitiva fins a la plaça Major, on l’Àguila de Solsona ballarà en honor seu. A més, a la tarda, es desplaçarà fins a l’ajuntament de Solsona per firmar el llibre d’or de la ciutat, però ja en un acte privat que donarà per tancada la jornada.

tracking