SEGRE

RELIGIÓ RELLEU

Solsona ja torna a tenir bisbe

Francesc Conesa va prendre ahir possessió en una cerimònia que simbolitza la fi de la polèmica etapa del seu antecessor, Xavier Novell || “Hem de ser una Església de portes obertes”, diu el prelat

La ciutat va rebre el nou bisbe amb els elements de folklore popular.

La ciutat va rebre el nou bisbe amb els elements de folklore popular.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temps que va fer ahir a Solsona encaixa a la perfecció com a metàfora del que ha passat des de l’agost de l’any passat en aquesta diòcesi lleidatana. Del cel completament ennuvolat i la pluja que hi va haver fins passat el migdia a la sortida del sol a primera hora de la tarda. De la sorprenent renúncia com a bisbe de Xavier Novell, que més tard es va saber que va ser perquè s’havia enamorat d’una dona amb la qual ja s’ha casat, a la presa de possessió mig any després del nou responsable de la diòcesi, Francesc Conesa.

Un relleu que es va formalitzar ahir amb la missa d’inici de ministeri episcopal en una catedral de Solsona plena de fidels i amb un centenar de sacerdots i bisbes. El nou pastor, de 60 anys i que arriba de Menorca, va entrar al temple a les 11.45 hores després de besar la Veracreu. Va ser una cerimònia concelebrada pel nunci apostòlic Bernardito Auza, el representant de la Santa Seu a Espanya i Andorra.

Auza va ser l’encarregat de passar el bastó pastoral al bisbe electe i convidar-lo a asseure’s a la càtedra, en un acte ple de simbolisme i que va ser llargament aplaudit pels assistents. Posteriorment, Francesc Conesa va fer la seua primera homilia com a bisbe de Solsona. “Vinc carregat d’il·lusió i en actitud de servei”, va afirmar, per a continuació afegir que “hem de ser una Església de portes obertes sempre disposada a acollir, però també sortir als carrers per comunicar el goig de creure en Jesucrist”.

En un altre moment, va assegurar que “perquè la missió ocupi realment el centre de tot, caldrà renovar estructures i reformar molts elements de l’Església”. Al finalitzar l’eucaristia va recordar als fidels que “necessito la vostra ajuda”, i va obrir d’aquesta manera una nova etapa que deixa enrere un període convuls per l’abrupta i polèmica sortida de Novell

Missa concelebrada amb el nunci apostòlic Bernardito Auza, màxima autoritat papal a Espanya

Assistents d’Elx, Menorca i parròquies lleidatanes

La presa de possessió va comptar amb la presència de fidels d’Elx –d’on Conesa és originari–, Oriola –on va ser vicari general– i Menorca, on ha estat bisbe durant cinc anys. A tots ells es va dirigir al finalitzar la missa.

També hi havia fidels de parròquies de la seua nova diòcesi, que s’estén per Berguedà, Bages, Solsonès, Urgell, Segarra i Pla d’Urgell. Entre les diferents autoritats hi havia l’alcaldessa de Solsona, Judit Gisbert, i la directora d’Assumptes Religiosos de la Generalitat, Yvonne Griley. També els arquebisbes de Tarragona i Barcelona, Joan Planellas i Juan José Omella.

Moment de l’homilia del bisbe Francesc Conesa davant d’una catedral plena de fidels.

Moment de l’homilia del bisbe Francesc Conesa davant d’una catedral plena de fidels.X. SANTESMASSES

tracking