SEGRE

TELEVISIÓ

Warner Bros prepara una sèrie de ficció sobre Encarna Sánchez

Warner Bros prepara una sèrie de ficció sobre Encarna Sánchez

Warner Bros prepara una sèrie de ficció sobre Encarna Sánchez

Warner Bros prepara una sèrie de ficció sobre Encarna SánchezEFE/yv

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La productora Warner Bros ITVP Espanya ha anunciat avui el desenvolupament d’una sèrie de ficció per a televisió basada en la figura de la famosa locutora de ràdio Encarna Sánchez a partir del llibre "Directamente Encarna Sánchez" (editorial Almuzara), els drets del qual ha adquirit. El llibre, firmat per l’escriptor i periodista Juanele Zafra, fa un exhaustiu repàs per la vida professional i personal de la comunicadora a través d’una investigació periodística que inclou més d’una dècada, entre els 80 i els 90 del segle passat.

Sánchez va ser pionera i una de les dones més poderoses de la ràdio a Espanya, va aconseguir audiències inèdites, va reinventar la tertúlia del cor i es va convertir en referent amb els seus programes "Encarna de nit" o "Directament Encarna", entre d’altres. A més va amassar una fortuna milionària; la seua història, segons detalla la productora televisiva de Warner en un comunicat, retrata com poques conceptes com l’ambició, el masclisme, els mitjans de comunicació i el poder.

La sèrie també repassarà les seues relacions amb altres dones que van marcar la vida social i econòmica de l’Espanya de finals del segle XX, des d’Isabel Pantoja a Mila Ximénez, Rocío Jurado, Lola Flores, Julia Otero, María Teresa Campos, les germanes Koplowitz, Pilar Miró o Gunilla von Bismarck.

Segons Sebastián Moguilevsky, director general de Warner Bros ITVP Espanya i Portugal, "aquesta és una important aposta que busca desenterrar els èxits d’una dona amb una grandíssima carrera professional i una excitant vida personal que avui es pot explicar sense embuts ni recels". Per la seua part, Juanele Zafra, l’autor del llibre, destaca que "es tracta de la història d’una professional que ho va aconseguir absolutament tot tret de la felicitat personal".

Encarna Sánchez va nàixer a Carboneras (Almeria) el 1936. Als anys 60 es va traslladar a Madrid per treballar en Ràdio Espanya i a partir de 1970 va passar set anys a Amèrica treballant en ràdio i televisió. Quan va tornar a Espanya, el 1977, va estar cinc anys al capdavant de les matinades a Radio Miramar, on va arrasar en audiències amb "Encarna de noche". Després saltaria a la cadena COPE on va treballar 15 anys amb programes com l’exitós "Directamente Encarna", a la franja de tarda. Va ser líder de la seua franja durant 19 anys ininterromputs i va obtenir nombrosos guardons i reconeixements pel seu treball, entre ells, tres premis Ondas.

tracking