SEGRE

L'increment de l'IBI a Barcelona és 'gairebé insostenible', mentre Lleida continua sent la província més cara d'Espanya

L’increment de l’Impost de Béns Immobles (IBI) a Barcelona "ha arribat a una situació gairebé insostenible", després d’un increment del 62,51% entre 2006 i 2020, segons el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida

Tots els habitatges d'aquest edifici de rambla Ferran amb Ramón Castejón es destinaran al lloguer

Noves promocions de pisos només per a lloguer a Lleida per l'alta demandaGerard Hoyas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’increment de l’Impost de Béns Immobles (IBI) a Barcelona "ha arribat a una situació gairebé insostenible", després d’un increment del 62,51% entre 2006 i 2020, segons el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida. Ha criticat que aquest augment s’ha donat "mentre les polítiques de control de rendes oprimeixen cada vegada més els propietaris" i l’han titllat de contradictòria i incoherent amb les finalitats de control de preus en el lloguer. Ha assegurat que, deduint l’augment de la inflació en aquest període, "queda un increment net de l’11,36%" en el preu dels lloguers a la ciutat.

L’entitat ha assenyalat que "d’una banda, es força la reducció del lloguer i es limita la seua actualització i, per l’altra, s’incrementa la càrrega de despesa" en impostos i en les despeses de manteniment i eficiència energètica dels habitatges. Per això, ha ofert la seua col·laboració a l’Ajuntament de Barcelona per "promoure polítiques de foment d’habitatges de lloguer assequible considerant les dos parts".

Mentrestant, Lleida continua encapçalant el rànquing de les 52 capitals de província amb l’Impost de Béns Immobles (IBI) més car de tot l’Estat. Segons un estudi de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), per un immoble amb un valor cadastral de 80.000 euros un resident a Lleida, amb un tipus impositiu del 0,967%, va pagar l’any 2021 774 euros, la qual cosa en suposa 627 més que en Sant Sebastià, la ciutat amb la taxa més barata, de 147 euros i un tipus de 0,191%. La segona amb un rebut de l’IBI menor és Bilbao, amb 142 euros.

tracking