SEGRE
Imatge d'arxiu de pluja a Preixana.

Imatge d'arxiu de pluja a Preixana.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després d’un inici d’abril amb fred intens les temperatures tornen a pujar. Són dates amb canvis de situació atmosfèrica i per això és freqüent que els dies assolellats es converteixin en plujosos. A més, durant Setmana Santa es habitual escapar-se a altres zones del territori on no estem familiaritzats amb les temperatures. Aquestes són les previsions per a Setmana Santa de José Antonio Maldonado, director de meteorologia de Meteored.

Aquest divendres 8 d’abril hi ha una situació anticiclònica. Podrien haver-hi precipitacions febles a Galícia i zones del litoral cantàbric. Demà dissabte un front atlàntic provocarà pluges febles o moderades a Galícia i les regions cantàbriques, estenent-se a Castella i Lleó i als Pirineus. A la resta del territori el cel serà espaiós|clar|net amb gelades només a les grans serralades. Les temperatures pujaran al vessant mediterrani. Hi haurà un augment de les temperatures diürnes a Andalusia i Múrcia, fins a arribanr als 25 graus a Sevilla o Màlaga.

El diumenge, un nou front atlàntic s’atansarà a la Península generant pluges febles a Galícia a última hora. A Catalunya, Comunitat Valenciana i el nord de les Canàries també podria ploure feblement. La resta de l'estat espanyol gaudirà de cel amb grans clars i temperatures en augment. Hi haurà màximes de 26 ºC a Jaén i Orense.

El dilluns, el front atlàntic recorrerà la Península d’oest a est deixant pluges generalitzades, sent més abundants al vessant atlàntic i poc probables al sud de la mediterrània. Alguns xàfecs aniran acompanyats de tempestes. Amb el pas del front els valors baixaran però encara seran de 25 graus a Múrcia, 24 a Sevilla o 23 a Còrdova.

El dimarts, un nou front generarà inestabilidad amb xàfecs generalitzats. Les pluges seran intermitents i els nuclis més intensos, novament amb tempestes, estaran repartits de manera irregular. Nevarà en cotes altes, i els valors aniran descendint de manera que no superaran els 15 graus a Valladolid, Zamora, Madrid i altres ciutats de l’interior nord-oest peninsular. Al nord de les Canàries podria ploure de forma feble.

El dimecres continuarà la inestabilitat en el terç nord, especialment a Catalunya, on podria ploure de forma intensa. També es registraran precipitacions a l’est d’Andalusia i a les Balears amb tendència a remetre. Les temperatures es recuperaran i superaran els 20 graus a València o Alacant, mentre que a Sevilla es podria arribar als 25. 

El Dijous Sant podria produir-se algun xàfec de forma feble a Galícia. A la resta, hi haurà cel serè o amb poca nuvolositat. Els valors diürns creixeran i a l’interior peninsular se superaran els 20 graus, cas de Saragossa, Conca o Albacete. Les zones de costa no arribaran a assolir aquesta marca però el ambient serà agradable.

El divendres, dissabte y diumenge se n’espera una situació anticiclònica amb ambient assolellat i temperatures agradables. En depressions interiors s’arribarà als 25 graus, que precisament és la màxima prevista per a Sevilla, Càceres, Lleida o Osca en alguns d’aquells dies.

tracking