SEGRE

RELIGIÓ POLÈMICA

El bisbe emèrit de Solsona Xavier Novell i la seua dona, l'escriptora Sílvia Caballol, pare de bessones

La seua dona va donar a llum dimecres dos nenes, Míriam i Coaner || El bisbe emèrit de Solsona ha agafat la baixa de paternitat

La parella, després del seu enllaç a la sortida del jutjat de Súria.

La parella, després del seu enllaç a la sortida del jutjat de Súria.PLANTA BAIXA/TV3

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bisbe emèrit de Solsona Xavier Novell i la seua dona, l’escriptora Sílvia Caballol, van ser pares dimecres de bessones, segons fonts properes, que van precisar ahir que ell ha agafat la baixa de paternitat i que una nena va pesar dos quilos sis-cents grams i l’altra, dos quilos set-cents. Segons Regió 7, les petites es diuen Míriam i Coaner, aquest últim nom en honor a la Mare de Déu de Coaner de Sant Mateu de Bages, municipi proper a Súria, població en la qual els pares es van casar al novembre al jutjat de pau. Des que va anunciar per sorpresa la renúncia com a bisbe fa set mesos, el 23 d’agost al·legant motius “estrictament personals”, Novell s’ha mantingut en silenci respecte a la seua vida privada.

L’exreligiós, que va ser suspès automàticament del càrrec de bisbe al sol·licitar els papers de matrimoni, va començar a treballar al novembre a Semen Cardona, una empresa catalana capdavantera en l’elaboració de dosis de semen per a inseminació artificial porcina d’alt rendiment i que exporta a una vintena de països.

L’enllaç, celebrat el passat 22 de novembre a Súria, va suposar la suspensió a divinis, la qual cosa significa que Novell no pot exercir ni el ministeri sacerdotal ni l’episcopal. En els seus més de deu anys de bisbe (el 2010 es va convertir en el més jove d’Espanya), Novell va generar diverses polèmiques després d’unes controvertides declaracions sobre l’avortament, l’homosexualitat i la llei d’eutanàsia.

La seua esposa, de 38 anys, estava divorciada i és mare de dos fills més. Després de la polèmica renúncia per amor, la parella es va deixar veure en algunes ocasions pels carrers de Súria, on Caballol tenia fixada la residència.

tracking