SEGRE

Clients de Mercadona denuncien la reduflació als seus supermercats

Un supermercat

Un supermercatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reduflació és una estratègia de les marques per apujar el preu d'un producte sense que el client, aparentment, ho noti. Es tracta de mantenir el preu, però disminuint lleument la quantitat de producte. Es tracta d’una pràctica legal sempre que a l’envàs es registri el nou pes. L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha detectat reduccions de contingut d’entre un 5% i un 10% en nombrosos envasos d’una vintena de marques.

Els experts recomanen als consumidors que es fixin en el preu per quilo, gram o litre que és la xifra petita que surt quan veiem en el lineal el preu del producte. L’alimentació és una de les categories on és més fàcil reduir el gramatge, l’envàs i mantenir el preu.

Els clients de Mercadona s’han adonat d’aquesta pràctica al paquet de pa de motllo de la marca blanca Hacendado, el contingut de la qual ha passat de 28 a 26 llesques.

Com assenyalen altres usuaris de Twitter, no es tracta d’una pràctica exclusiva de Mercadona, sinó un recurs de moltes marques en temps de crisi que fa dècades que s’utilitza.

tracking