SEGRE

Aquest és el supermercat més ben valorat pels consumidors

Alguns compradors a la secció de fruiteria d’un supermercat.

Alguns compradors a la secció de fruiteria d’un supermercat.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) acaba de publicar els resultats d’una enquesta de satisfacció en la qual han participat 5.604 persones i en la qual es valoren diferents aspectes dels supermercats, com són la disponibilitat de productes, el preu, els descomptes, o les esperes en caixes.

Els tres supermercats més valorats són, en concret, catalans: Esclat i Bon Preu (que són del mateix grup) i després Bon Área. Dalt de la taula també hi ha Hiper Usera, Froiz o Gadis.

Entre les grans cadenes nacionals, destaca el bon resultat de El Corte Inglés i Hipercor. Mercadona, que és el supermercat que acapara el 25% de la quota de mercat es queda a la meitat de la taula, superat per Aldi, Lidl o Alcampo. D’entre les grans cadenes, són els formats de mitjana superfície de DIA i Carrefour els que obtenen un pitjor resultat.

El preu no és la raó principal per elegir super ni l’única per la qual el consumidor decideix que un establiment es converteixi en el seu favorit. Les raons pràctiques (com la proximitat) pesen més en l’elecció d’establiment, seguits, ara sí, del preu, de la qualitat dels productes i la varietat de l’assortiment.

Els resultats de l’enquesta, referits a 33 cadenes de supermercats i hipermercats, reflecteixen una bona satisfacció general en aspectes com l’horari d’obertura i la disponibilitat de productes, però també revelen notables diferències en altres apartats. La satisfacció amb els preus, la lideren BonÀrea i Lidl, davant la menor satisfacció dels clients de Condis i supermercats BM. Mentre que, en descomptes, els més satisfets són els usuaris dels hipermercats Carrefour i E. Leclerc; i els que menys, els de Mercadona.

Totes les cadenes obtenen bons resultats en disponibilitat de productes, especialment Esclat i Bon Preu. Però en varietat de marques hi ha significatives diferències entre els més ben valorats (Hipercor, El Corte Inglés i Esclat) i els que obtenen un menor índex de satisfacció (Mercadona i BonÀrea). En productes frescos també hi ha força diferències de satisfacció. En aquest apartat guanya sempre Esclat, empatat amb Hipercor per al cas concret de la carn, seguit d’Hiper Usera per a les fruites i verdures, i de Bon Preu per al pa. Els més mal valorats serien La Plaza de Dia en carns, Dia Market/Maxi en fruites i verdures, i Condis en pa.

Un altre apartat amb grans diferències entre cadenes és el del temps d’espera a les caixes. Aquí els supermercats que més satisfan els seus clients són Esclat i Hiper Usera, davant la insatisfacció dels qui compren a Lidl, Hiperdino, Supersol i La Plaza de Día pel temps d’espera a l’hora de pagar.

tracking