SEGRE

TRIBUNALS

La Cort d’Apel·lacions de Texas ordena parar l’execució de Melissa Lucio

La Cort d’Apel·lacions de Texas ordena parar l’execució de Melissa Lucio

La Cort d'Apel·lacions de Texas ordena parar l'execució de Melissa Lucio

La Cort d'Apel·lacions de Texas ordena parar l'execució de Melissa LucioEFE/Jorge Fuentelsaz

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal d’Apel·lacions de Delictes Penals de Texas va frenar aquest dilluns l’execució de la mare hispana acusada de matar la seua filla de 2 anys, Melissa Lucio, que estava programada per a aquest dimecres, i va ordenar al Congrés de l’estat que examini la seua possible innocència. En concret, la cort destaca el fet que diversos membres del jurat que van condemnar a Lucio el 2008 han afirmat públicament que d’haver conegut totes les proves que hi havia sobre el cas, no haurien optat per la pena de mort.

A més, apunta a diverses proves científiques que han sortit a la llum, i el fet que la Fiscalia va ocultar proves que haurien resultat favorables a Lucio. L’execució d’aquesta mare de 53 anys queda per tant suspesa fins que el Congrés de Texas analitzi aquests arguments i arribi a una conclusió.

Els representants legals de Lucio havien presentat diverses apel·lacions davant dels jutjats, a més d’una petició d’indult, per a la qual estava previst que es pronunciés avui la Junta d’Indults i Llibertat Condicional de Texas. Melissa Lucio es va convertir el 2008 en la primera hispana condemnada a mort el 2008 per suposadament haver matat la seua filla de 2 anys d’una pallissa, encara que ella al·lega que va ser un accident perquè la nena va caure per unes costerudes escales.

La mare d’ascendència mexicana ha rebut el suport de diverses organitzacions, així com de pràcticament la meitat dels legisladors de Texas, tant demòcrates com republicans, que asseguren que el cas de Lucio desperta massa dubtes, com perquè sigui executada. "Aquest cas mostra que no es pot confiar en la pena de mort a Texas (com a mitjà) per proveir justícia per a tothom. Sabem que és molt defectuós i hi és omplert d’errors humans i inconsistències", va dir recentment el legislador estatal demòcrata Joe Moody.

A més, gairebé la meitat dels membres del jurat del judici ha afirmat públicament que es penedeixen d’haver-la condemnat a la pena capital, i que de saber algunes de les proves que ha presentat recentment el seu equip legal, la seua decisió hauria estat diferent. El cas també ha rebut una important atenció tant de mitjans com de conegudes personalitats als EUA, entre elles Kim Kardashian, Hilaria Baldwin, Susan Sarandon o Amanda Knox, la jove nord-americana que va ser condemnada a Itàlia per l’assassinat de la seua companya de pis i que més tard, després de diversos anys a la presó, va ser declarada innocent.

La defensa també al·lega que Lluç de Riu, víctima d’abusos sexuals i violència domèstica durant pràcticament tota la seua vida, va ser interrogada agressivament durant cinc hores sense presència d’un advocat, la qual cosa va portar a una confessió sota coacció. A més d’aquesta petició d’indult, els advocats han presentat unes altres quatre apel·lacions davant dels jutjats, per a les quals encara no s’han presentat resolucions.

tracking