SEGRE

JORNADES EDUCACIÓ

Lleida, capital de la tecnologia amb la Mobile Week

La ciutat celebra del 5 al 7 de maig la Mobile Week, amb quaranta propostes i tallers per a tots els públics || El Parc Científic i el Magical, epicentre de les activitats per al públic familiar

La presentació de la Mobile Week Lleida 2022, ahir al Parc Científic a Gardeny.

La presentació de la Mobile Week Lleida 2022, ahir al Parc Científic a Gardeny.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida tornarà a convertir-se del 5 al 7 de maig en la capital de la tecnologia i el coneixement amb la Mobile Week, que en la tercera edició a la capital del Segrià amplia el catàleg de propostes. En total, la Paeria ha programat 56 sessions de quaranta tallers i jornades dirigides a tots els públics, de professionals del món digital a nens o majors de 65 anys que volen aprendre a treure més partit de les noves tecnologies. Així ho van assegurar l’alcalde, Miquel Pueyo, i la tinent d’alcalde Jordina Freixenet, que ahir van presentar les novetats de la Mobile Week Lleida juntament amb el gerent del Parc Científic, Miquel Aran.

“L’edició d’enguany suposa un creixement exponencial respecte a la programació del 2021”, va destacar Pueyo, que va elogiar la gran implicació per part de les entitats i els centres educatius de la ciutat. Tot i que ja des del 2 de maig se celebraran els primers tallers, les instal·lacions del Magical Media acolliran el 5 de maig l’acte inaugural (12.00 hores) de la mà de les joves participants en el programa Technovation Girls, que presentaran al públic els seus projectes

Totes les activitats són gratuïtes i requereixen inscripció prèvia a través del web de la Paeria

La jornada estrella arribarà el 7 de maig amb el Family day, en el qual els nens majors de sis anys i les seues famílies podran formar-se en diferents aspectes de la tecnologia d’una forma dinàmica i divertida. Aquell dia s’habilitarà un trenet que unirà el Magical i el Parc Científic, on es duran a terme la major part de les propostes. Hi haurà tallers sobre robòtica, informàtica, creació d’apps o drons. El públic també podrà assistir a un taller espectacle de dansa urbana que dissabte al matí oferirà tres sessions de quaranta minuts al Magical. Freixenet va posar èmfasi que totes les activitats són gratuïtes i des d’ahir ja estan obertes les inscripcions al web de l’ajuntament.

A més de xarrades sobre tecnologies 5G, realitat virtual o la taula redona Dona i societat digital: a la cuina o al PC, la Mobile Week també abordarà qüestions com la privacitat a les xarxes dels adolescents, el ciberbullying o els drets de la ciutadania en el món digital.

Setze ciutats celebren fins al 28 de maig la Mobile Week

Lleida serà una de les setze ciutats catalanes que fins al 28 de maig se sumaran a la Mobile Week Catalunya, impulsada per la fundació Mobile World Capital per reflexionar, debatre i participar en l’impacte de la tecnologia en la vida quotidiana. A banda de la capital del Segrià, també hi haurà tallers i jornades sobre el món digital a Mollerussa i la Seu d’Urgell.

En total hi ha programades més de tres-centes activitats repartides per tot el territori català que reuniran més de cinc-cents ponents i oferiran més de 450 hores de formació en l’àmbit digital. Alguns dels reptes d’aquest any són la inclusió tecnològica i la fractura digital, ja que entre el 15 i el 20 per cent de la població de les grans ciutats europees està desconnectada de les noves tecnologies.

tracking