SEGRE

Francisco Prados, fundador de CC Addiccions: 'Hi ha una sortida, sempre'

CC Adicciones compta amb diverses clíniques de desintoxicació repartides per tot el país, una de les quals a la capital de la Noguera, Balaguer

entrevista amb Francisco Prados fundador de cc adicciones

entrevista amb Francisco Prados fundador de cc adicciones

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha una sortida, sempre.”Aquest és el lema de les clíniques de desintoxicació CCAdicciones, que es reparteixen per tot el país, una de les quals a Gijón. Precisament l’asturià Francisco Prados és el fundador de CC Adicciones i ell sap de la perfecció què senten els que acudeixen a les seues clíniques. En aquesta entrevista ens dona les claus sobre com saber que estem davant d’una addicció i com actuar davant d’aquesta malaltia.

En quin moment concret una persona sap que té una addicció? Un addicte sap, des que entra en la fase d’abús, que existeix un problema amb el consum, una cosa que fa que les situacions que viu i provoca siguin atípiques. La qüestió és entendre que es pateix aquesta malaltia i saber-ho és una cosa poc usual en l’addicte.

Per què? Primerament, per la falta d’informació que existeix de la malaltia, i segon, per dos dels seus símptomes com són la negació i l’autoengany. Sol ser el seu entorn proper el que s’adona de la situació i demana ajuda professional.

Símptomes: Mentida, autoengany, irritabilitat o amenaça en són alguns

I una vegada reconegut el problema, com actuar? El més convenient és posar-se en contacte amb una clínica de tractament especialitzada en addiccions. És necessari un tractament integral en el qual formin part diferents tipus de professionals. L’ideal en aquest sentit és una primera visita amb el pacient i la seua família on s’explica el que està succeint i la manera correcta per poder realitzar un bon abordatge i una bona recuperació.

Quins són els símptomes que pot començar a reflectir una possible addicció? La mentida, l’autoengany, la manipulació, l’amenaça, la pèrdua d’hàbits, els canvis de conducta, la pèrdua d’habilitats socials, la irritabilitat, la baixa autoestima, la inseguretat... No sempre es tenen tots aquests símptomes, però sí molts. Els que primer els identifiquen són la família i la parella. A aquests cal afegir que l’addicte sol buscar un entorn propici per al consum, envoltant-se de persones que l’hi faciliten o que no dificulten que puguin continuar consumint.

Addiccions: Són una malaltia crònica en les que s’aspira a recuperar-se

Per què és important un tractament integral davant d’aquestes situacions? Un tractament integral entén l’addicció com a malaltia multifactorial, on la persona que la pateix requereix diversos enfocaments quant a l’abordatge i gairebé tots de manera simultània. Es treballen aspectes físics, orgànics, psicològics i emocionals. És aquí, en l’abordatge sobre tots ells, on rau un bon tractament en addiccions, comptant amb tots els professionals especialitzats en cada una de les àrees a treballar, fent de cada una un tot que guiï i ajudi l’addicte a assolir l’objectiu de recuperació.

Què diria a les persones que relacionen les addiccions amb un problema de conducta? Les addiccions no tenen cura. No la tenen, ja que és una malaltia crònica i com en totes aquestes s’aspira a una recuperació amb la qual s’aconsegueix una normalitat absoluta en la majoria dels casos, sempre que no activem de nou el sistema de recompensa consumint una altra vegada. La malaltia i el consum d’un addicte no és un problema de conducta, sinó que la conducta desestructurada o inadaptada es deu a la malaltia d’addicció.

Per a més informació: Plaça Lluís Companys, 3, Balaguer. Tel: 617 200 882 web: www.ccadicciones.es

tracking