SEGRE

Novetats al crim d'Alcàsser: La Guàrdia Civil troba possibles restes de sang al vehicle de Miguel Ricart

Miquel Ricart sortint de la presó.

Miquel Ricart sortint de la presó.Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d’Escenari Criminal del SC de Criminalística de la Guàrdia Civil ha detectat possibles rastres de sang al vehicle de Miguel Ricart, únic condemnat pel rapte, violació i assassinat de Miriam García, Desirée Hernández i Toñi Gómez, les tres nenes d’Alcàsser. Segons han confirmat a Europa Press fonts de la investigació, els rastres de sang s’haurien trobat en la part frontal i posterior del respatller del seient del copilot de l’Opel Corsa.

Malgrat que proves posteriors confirmatòries de laboratori no van aconseguir confirmar la sang ni l’ADN, es creu que es deu a l’acció dels rajos ultraviolats durant 30 anys. Aquest nou indici forense cobra la seua rellevància, segons han explicat les mateixes fonts, en verificar que la sang coincideix amb la posició que, segons la declaració de Ricart, ocupava Toñi al vehicle, única víctima que va sagnar a l’interior. Fa uns dies, l’equip de Prometeu, sota autorització judicial, va realitzar un registre fotogràfic 3D dels vehicles en el dipòsit per aconseguir representar la posició de les taques de sang i víctimes.

S’espera més proves pendents, entre elles l’estudi dels entapissaments dels cotxes conservats en dipòsit des de 1993 i l’ADN de pèls trobats, entre d’altres.

Les nenes d’Alcàsser van ser assassinades el 1992 i es considera a Anglés l’autor material del crim malgrat que en aquest procediment ja es va condemnar a Miguel Ricart a 170 anys de presó per la seua participació en els fets. Va sortir de presó el 2013 després de desactivar-se la doctrina Parot.

LA DESAPARICIÓ D’ANGLÉS

A Anglés, la responsabilitat penal del qual no s’extingirà fins desembre de 2029, se li va perdre la pista el 1993 a la badia de Dublín, quan viatjava com a polissó en un vaixell. Sobre aquest aspecte, el jutjat va ordenar l’any passat que prengués declaració a la tripulació i al capità del 'City of Plymouth', el vaixell en el qual Anglés va fugir a Irlanda com a polissó. Es va adoptar aquesta mesura després de l’informe que va rebre el jutjat per part de la Policia espanyola arran d’unes declaracions de la tripulació del vaixell en un programa de televisió. El capità del vaixell del qual va aconseguir fugir Anglés ja va ser interrogat per la policia irlandesa el 1993 per tractar de descobrir com es va poder produir la fuga, encara que sense aconseguir cap esclareciment.En una entrevista l’any 2018, el capità detallava que quan el 24 de març de 1993 la Policia va pujar al vaixell, el fugitiu ja no estava dins.

Primer  va posat en un quartet , després en una cabina buida tancada amb clau i amb gent "a prop vigilant", però va escapar en una barca inflable que va haver de deixar caure al mar des de set metres d’altura, indicava el capità en l’entrevista.

Un avió francès va localitzar el polissó a la barca, després d’un missatge de ràdio, el van pujar de nou a bord i el van tornar a ficar a la mateixa cabina, en la qual "van encallar" finestres i porta amb taules. "Era impossible que ell obrís la porta des de dins", apuntava el capità en aquesta entrevista. Tanmateix, quan va arribar la Policia després d’atracar a Dublín, se n’havia anat. "Algú va haver de deixar-lo sortir i haver recol·locat la fusta. No es va poder escapar d’aquesta cabina sense ajuda", indicava el capità.

tracking