SEGRE

INVESTIGACIÓ

S'entrega a l'Ertzaina el presumpte assassí en sèrie d'homosexuals de Bilbao

És sospitós dels homicidis de dos homes i s’investiga la seua implicació en uns altres dos casos similars

El jove s'ha entregat aquest dijous a les dependències de l'Ertzaintza d'Irun.

S'entrega a l'Ertzaina el presumpte assassí en sèrie d'homosexuals de BilbaoEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jove sospitós d’assassinar diversos homes a Bilbao després de contactar-hi per mitjà d’una xarxa de cites entre homosexuals s’ha entregat aquest dijous a les dependències de l’Ertzaina a Irun (Gipuzkoa). Fonts del Departament basc de Seguretat han assenyalat que el sospitós ha manifestat els ertzaines que l’han detingut que, després de saber pels mitjans de comunicació que estava sent buscat, s’ha entregat amb la intenció de col·laborar amb la Policia, i ha negat ser autor dels fets que se li imputen.

L’Ertzaina no ha informat d’on s’ha produït la detenció ni ha facilitat més detalls sobre això, en argumentar que el cas es troba judicialitzat i sota secret del sumari, encara que altres fonts de la investigació han confirmat Efe que el jove s’ha entregat en dependències de l’Ertzaina a Irun. Es tracta de Nelson David M .B., de 25 anys i nascut a Colòmbia, considerat per l’Ertzaina sospitós d’assassinar diversos homes a Bilbao, amb els que contactava a través d’una xarxa de cites entre homosexuals. El Jutjat d’Instrucció número 6 de Bilbao havia dictat una ordre de detenció contra aquest jove, que ja va ser detingut per la policia basca per estafa el 2019 a Bizkaia.

Fins al moment s’han judicialitzat quatre casos per morts ocorregudes entre setembre i octubre de 2021 a Bilbao, però els investigadors sospiten que aquest individu podria estar relacionat amb uns altres quatre crims anteriors, que en el seu dia van ser considerades morts naturals. Les investigacions es desenvolupen també a la Comunitat Valenciana i a Madrid, on no es descarta que el sospitós hagi participat en altres fets delictius.

Els morts utilitzaven una xarxa de contactes, en la que va poder captar-los el suposat homicida, que quedava amb les víctimes als seus domicilis i allà, mitjançant l’administració d’alguna substància estupefaent, aconseguia treure’ls les claus de les seues targetes i altres dades bancàries, per després extreure diners dels seus comptes en caixers automàtics i realitzar transferències al seu nom.

El detonant per a l’obertura de la investigació va ser el possible homicidi d’un veí de Bilbao de 43 anys el 18 d’octubre de 2021, que després van saquejar els comptes bancaris. El sospitós d’aquests crims va ser denunciat per un home, veí de Bilbao, que va aconseguir sobreviure al seu atac. En fugir del lloc després d’aquest últim atac, en un domicili del Casc Antic de Bilbao, el presumpte autor dels crims es va deixar una motxilla amb objectes personals i un envàs amb una substància estupefaent, la qual cosa va facilitar la seua identificació.

tracking