SEGRE

Sanitat ajorna la quarta dosi de la Covid a padrins fins a la tardor

A la tardor hi haurà noves vacunes adaptades a la variant òmicron i a altres que estan sorgint

Una dona rep la tercera dosi contra la covid i la vacuna de la grip en una imatge d'arxiu.

Una dona rep la tercera dosi contra la covid i la vacuna de la grip en una imatge d'arxiu.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Salut Pública, en la qual participen el ministeri de Sanitat i les autonomies, han decidit ajornar l’administració de la quarta dosi de la Covid a majors de 80 anys i a usuaris de residències, malgrat que estava previst que es comencés a inocular aviat arran de l’augment de contagis. Tanmateix, els experts han decidit descartar ara aquesta segona punxada de reforç mentre s’analitza la situació epidemiològica i, sobretot, a l’espera de l’arribada de la nova generació de vacunes, ja adaptades contra òmicron i altres variants, prevista per a la tardor.

En aquest sentit, l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les sigles en anglès) ha avançat que aquesta pròxima remesa de vacunes s’aprovarà abans del mes de setembre. L’organisme europeu destaca que aquest és un aspecte “primordial” en el seu treball.

Respecte a la situació actual, el departament de Salut va actualitzar ahir el balanç de la Covid i, a Lleida, es manté la pujada diària del 20 per cent de casos, així com les visites a l’Atenció Primària (+21 per cent), la mateixa tendència que la de principis de setmana. Des de dimarts, Salut ha registrat 450 positius al pla de Lleida i 57 al Pirineu, així com la defunció d’una persona a Ponent. Malgrat tot, el nombre d’ingressats no creix al mateix ritme que el dels contagis i ahir hi havia 13 persones a planta a l’hospital Arnau de Vilanova (quatre més que dilluns) i cap a l’UCI, encara que Salut sí que va notificar un crític a tota la regió sanitària de Lleida.

Pel que fa a Catalunya, hi ha 8.728 casos més, 22 víctimes mortals i 31 persones a l’UCI (-2). Per la seua banda, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va admetre ahir a Vielha la pujada de contagis, però va dir que l’indicador “clau” són els ingressats a l’UCI.

tracking