SEGRE

El periodisme, de dol per la mort de Miguel Ángel Martín

Va cobrir la informació de Tribunals durant deu anys en aquest diari

Miguel Ángel Martín, en una foto feta a la redacció de SEGRE.

Miguel Ángel Martín, en una foto feta a la redacció de SEGRE.Jaume Barrull Castellví.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Miguel Ángel Martín Macías, un referent del periodisme lleidatà, va morir la tarda de divendres passat a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona al no superar una afecció cardíaca. Martín, de 44 anys, va desenvolupar una important tasca en el periodisme de Lleida, sobretot en la informació de tribunals, que va cobrir per a aquest diari durant deu anys. Va començar a La Mañana i va arribar a SEGRE l’any 2006, quan es va incorporar a les seccions de Tribunals i Societat. Va treballar especialment l’àmbit dels jutjats, un terreny difícil en el qual costa llaurar-se un camí perquè no hi ha rodes de premsa i cal aconseguir la informació amb una minuciosa dedicació a aconseguir la confiança de les fonts. En aquest àmbit va aconseguir el patrimoni que el va convertir en un referent a força d’establir grans vincles de confiança amb advocats, jutges i fiscals, com van destacar ahir molts dels seus companys a les xarxes socials.

La fidelitat a les fonts i als lectors va ser la principal característica de la seua carrera, la qual cosa es va traduir en la publicació d’un gran nombre d’exclusives. Va destacar també pel tracte exquisit a les víctimes que s’endevinava en tots i cada un dels seus escrits i que donaven fe d’una profunda sensibilitat i qualitat humana. Aquest tracte respectuós estava molt vinculat a les seues fortes creences cristianes i al seu convenciment que l’assistència als més vulnerables és una de les millors tasques que pot emprendre una societat civilitzada.

A banda d’informacions de tribunals, de les quals són protagonistes moltes vegades persones vulnerables, Martín va contribuir també en la integració social de persones sense recursos amb informacions de la secció de Societat del diari, de la qual també formava part. Martín va reflexionar molt sobre aquesta matèria en entitats cristianes.

Compatibilitzava la seua feina amb l’assessorament voluntari als responsables de comunicació del bisbat de Lleida. El 2016, quan portava ja deu anys a SEGRE, una patologia cardíaca el va obligar a abandonar la redacció i va ser nomenat Delegat de Mitjans de Comunicació Social del bisbat de Lleida, feina que continuava desenvolupant en l’actualitat.

Casat i pare de dos fills, la seua mort va causar commoció ahir al món periodístic, així com entre les entitats d’arrel cristiana amb les quals va col·laborar

tracking