SEGRE

GUIA

Pla d'inclusió a través del català a Sudanell

Programa pioner que aglutina el 90% de la població estrangera del municipi || Presentació amb taula redona i música

Participants ahir en la presentació del pla Català per a la Inclusió a Sudanell.

Participants ahir en la presentació del pla Català per a la Inclusió a Sudanell.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sudanell va presentar ahir un pla pioner de promoció de la llengua catalana i de foment de la inclusió social que ha aconseguit mobilitzar el 90% de les persones migrants empadronades en aquest municipi del Segrià. En total, 70 dels 86 residents de nacionalitat estrangera, de nou nacionalitats, fan classes de català i han establert “vincles inèdits” amb la població local. El programa Català per a la Inclusió, que vol ser un exemple per a altres municipis, es va presentar amb una taula redona amb Saoka Kingolo, assessor en política de convivència; Jesús Martínez, impulsor de la primera escola pública en català a Santa Coloma de Gramenet; Mònica Terribas, periodista i vicepresidenta d’Òmnium Cultura, i el comunicador Oriol de Balanzó.

L’acte va acabar amb un sopar popular i un concert de Yacine Belahcene. El projecte va nàixer de la inquietud d’una veïna procedent del Marroc que volia fer classes en català per a ella i els seus fills però no trobava oferta ajustada a les seues necessitats. Els promotors van destacar que s’han creat quinze parelles lingüístiques, que han forjat llaços en un exemple d’interculturalitat.

L’Associació Cultural Lo Portal de Sudanell coordina el programa, amb suport de l’ajuntament, el consell comarcal del Segrià, Abacus i l’entitat Casa Nostra, Casa Vostra. El programa compta amb el suport també de la diputació de Lleida, l’IEI i Òmnium.

tracking