SEGRE

Aquests han estat els millors moments de la història de l'E3

Les conferències de l'E3 ens han deixat grans moments per la història dels videojocs. Aquí, us deixem una recopilació dels que creiem que són els 5 millors

Aquests han estat els millors moments de la història del E3.

Aquests han estat els millors moments de la història del E3.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'E3 és la convenció de videojocs més important que es realitza mundialment. Des del 1995, les principals novetats del món dels videojocs s'han anunciat en aquest esdeveniment, des de la primera PlayStation, fins als últims títols de la nova generació. No obstant això, aquest any no hi haurà E3. Al gener, l'ESA, l'empresa encarregada de dur a terme la fira, va emetre un comunicat anunciant que aquest any seria digital. Tanmateix, el mes passat, l'empresa es va retractar i va anunciar que treballarien per oferir la millor experiència possible en un E3 presencial l'any 2023. Per tant, les conferències d'aquest any quedaven cancel·lades.

A causa de la pandèmia, la fira dels videojocs celebrada a Los Angeles ja va sofrir diversos cops. El 2020, en el pitjor moment de la crisi sanitària, l'esdeveniment va cancel·lar-se. Després, l'any següent, el 2021, es va fer en format digital. Ara, tot i que el futur de la convenció estigui a l’aire, no hem d'oblidar que durant els seus 27 anys d’història les conferències ens han deixat molts moments memorables que ja no s'esborraran de l'imaginari col·lectiu. Per tant, aquí us en deixem un top 5:

5. LA CONFERÈNCIA DE SONY DEL 2015

Un dels moments més importants dels últims anys va ser durant la fira del 2015. En aquesta conferència, Sony va sorprendre a tots els assistents amb tres títols en una sola conferència que perfectament per separat podien haver estat el titular de tot l'esdeveniment. Aquests títols van ser Final Fantasy VII Remake, Shenmue 3 y The Last Guardian. Per entendre-ho millor, us deixem la reacció que va tindre el públic amb el remake del Final Fantasy VII

4. “299$”

A l'E3 no només s'anuncien jocs, també surten a la llum consoles. I al llarg dels anys, els anuncis d'aquestes ens han deixat alguns dels moments més interessants. El més destacat segurament va ser a l'E3 de 1995 quan Sony va anunciar la seva primera consola, la PlayStation original. En aquells temps, la consola de Sony havia de competir amb la de SEGA, un gegant consolidat en el mercat dels videojocs, mentre que l'empresa japonesa era coneguda per fer televisors i altres aparells electrònics, per això la gent dubtava si serien capaços de fer consoles.

En aquell mateix E3, SEGA havia anunciat una consola, la Saturn, per 399 $. Quan va ser el torn de Sony, però, va pujar Steve Races, director executiu de Sony i va dir al micro "299 $", per seguidament baixar de l'escenari. A partir d'aquest moment i gràcies a la qualitat dels seus productes, Sony s'establiria al mercat i esdevindria una de les empreses més grans en el món dels videojocs.

3. COM COMPARTIR JOCS A LA PS4

Després d'això, sembla que Sony va agafar el gust a aprofitar-se de les pífies dels rivals. Aquest cop va ser a l'E3 de 2013, l'any on es van presentar les consoles de la generació passada, la PS4 i la Xbox One. La primera a aparèixer a l'E3 va ser la de Microsoft. Durant la presentació, els responsables de la consola van anunciar que els jocs tindrien un mètode d'encriptació que no permetria compartir els jocs amb altres usuaris. És a dir, si volíem deixar un joc a un amic, no podríem. Sony va aprofitar aquesta situació a favor seu i durant la seva presentació va anunciar un vídeo que "serviria com a guia per explicar als usuaris com compartir els jocs utilitzats de la Play 4". Al vídeo, es podia veure a Shuhei Yoshida, president de SIE Worldwide Studios de Sony, passant-li un joc a Adam Boyes, antic vice president de relacions entre desenvolupadors i editors, i aquest últim dient "gràcies", per després tancar el vídeo amb el logotip de PlayStation, una burla directa al seu rivals. A més, val a dir que la Play 4, un cop més, tornava a ser 100 $ més barata que la seva competidora directa, 399 $ pels 499 $ que va valdre la Xbox de sortida.

Al final, per pressió popular, Microsoft va rectificar i va acabar canvinat la seva política per compartir videojocs.

2. LA RETROCOMPATIBILITAT A LA XBOX ONE

Xbox també tindria el seu moment per sobreposar-se a la companyia nipona. L'any 2015, Microsoft anunciaria que a la seva consola, la Xbox One, arribaria la funció de retrocompatibilitat, cosa que faria que es poguessin gaudir de jocs de les antigues consoles de la companyia estatunidenca. Aquesta funcionalitat va revolucionar el concepte de retrocompatibilitat i va marcar unes bases per la indústria que Xbox encara manté. En canvi, Sony en aquest aspecte es queda una mica enrere...

1. MIYAMOTO “LINK”

Finalment, el momet més memorable que ens ha deixat l'E3 ha estat durant l'edició del 2004, de la mà de Nintendo. Durant anys, els jugadors de la saga The Legend of Zelda havien estat demanant una nova entrega amb gràfics realistes i, amb aquest anunci, finalment va arribar. Es va anunciar l'entrega The Legend of Zelda: Twilight Princess, per la Wii i la Gamecube. No obstant això, aquest moment no passaria a la història per l'anunci del joc en si, sinó perquè Shigeru Miyamoto, conseller creatiu de Nintendo i creador d'algunes de les franquícies més influents dels videojocs com Mario Bros, Donkey Kong o Zelda, va sortir a l'escenari vestit de Link, el personatge principal de la saga Zelda.

tracking