SEGRE

Hiperestèsia: el nou símptoma de la variant òmicron del covid

Hiperestèsia: el nou símptoma de la variant òmicron del covid

Hiperestèsia: el nou símptoma de la variant òmicron del covid

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Moltes de les persones que s’han encomanat de la variant òmicron de covid-19 estan desenvolupant símptomes nous, com dolors abdominals i musculars, que s’uneixen als símptomes ja detectats anteriorment. Les persones que han contret el virus en els últims temps parlen d’aquests dolors musculars (lumbars i a la part cervical i dels omòplats) que es diferenciarien dels dolors propis de la contractura perquè se senten dins de l’esquena. Aquest dolor pot perdurar temps després d’haver superat superat el SARS-CoV-2.

Però a més, en les últimes setmanes també s’ha registrat una gran quantitat de pacients infectats amb la variant òmicron de covid-19 que han desenvolupat hiperestèsia, un símptoma que consisteix en forts dolors i que podria derivar en un quadre greu. La hiperestèsia es pot definir com a hipersensibilitat de l’organisme, i es manifesta com un dolor que impacta en tot el cos. Els experts expliquen que, si un toca a la persona que pateix hiperestèsia, no passa res, però si li pressiona les mans te un dolor agut en músculs, ossos, pell...

Consisteix en un augment de la intensitat de les sensacions que pot afectar tots els sentits de manera globalment, o bé selectivament a alguns d’ells. Sovint es confon amb un altre símptoma del sistema nerviós: la parestèsia, que és una sensació anormal dels sentits que es tradueix en sensació de formigueig, endormiscament, etc... que es pot produir després de romandre una estona en una mala postura.

tracking