SEGRE

TWITTER

Elon Musk assegura ara que segueix compromès amb la compra de Twitter després d'anunciar que suspenia temporalment l'operació

Elon Musk assegura ara que segueix compromès amb la compra de Twitter després d'anunciar que suspenia temporalment l'operació

Elon Musk assegura ara que segueix compromès amb la compra de Twitter després d'anunciar que suspenia temporalment l'operacióEFE/Alejandro García

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Elon Musk, l’home més ric del món, ha assegurat que "segueix compromès amb l’adquisició" de Twitter, la compra del qual va anunciar per prop de 44.000 milions de dòlars, dos hores després d’haver dit que deixava l’acord pendent fins conèixer amb més detall quants comptes falsos hi ha a la xarxa social.

"L’acord de Twitter queda suspès temporalment a l’espera de detalls que recolzin el càlcul que els comptes falsos i de spam representen menys del 5 % dels usuaris", va escriure Musk en un missatge publicat a la mateixa xarxa social de la qual pretén ser amo. El tuit, publicat a les 5.44 del matí hora de Nova York (9.44 GMT), va generar més de 10.000 comentaris i va anar rebotat més de 16.000 ocasions.

Tot just conèixer-se la notícia, les accions de Twitter es van desplomar a prop del 20 %, fins acostar-se als 36,5 dòlars, abans de l’obertura de Wall Street. Però poc més de dos hores després, a les -7.50 hora local- l’empresari va escriure un altre breu tuit en el qual es limitava a assegurar: "Encara compromès amb l’adquisició".

Després del nou missatge, les accions de la plataforma en les operacions electròniques anteriors a l’obertura de Wall Street recuperaven part del terreny perdut, però a les 8.20 hora local (12.20 GMT) continuaven caient més d’un 11 %. Musk va oferir 54,2 dòlars per cada acció de la popular xarxa social, un 20 % més que el preu de tancament de dijous i més d’un 40 % per sobre del valor a què s’està canviant en les negociacions prèvies a l’obertura del mercat novaiorquès.

En les últimes setmanes, diversos fons d’inversió i altres milionaris s’han compromès a aportar 7.000 milions de dòlars als 21.000 milions que Elon Musk es va comprometre a pagar de la seua pròpia butxaca per adquirir Twitter. Entre els magnats que recolzen a Musk estan el cofundador d’Oracle, Lara Ellison; la firma financera Sequoia, la plataforma d’intercanvi de criptomonedes Binance o el príncep saudita, Ali Walid bé Talal, segons un document aportat a la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC, per les seues sigles en anglès).

El magnat havia anunciat que la seua intenció era treure de Borsa a la companyia una vegada hagués conclòs l’operació de compra, que la seua intenció era ocupar el càrrec de conseller delegat (CEO), segons va avançar en el seu dia el canal CNBC, almenys durant "uns quants mesos", i que passats tres anys la vendria de nou. També va dir que aixecaria el veto a la xarxa social a l’expresident nord-americà Donald Trump, el compte del qual roman tancat des de l’assalt al Capitoli per part de milers dels seus seguidors el 2021.

Twitter va guanyar 513 milions de dòlars (més de 490 milions d’euros) en el primer trimestre de l’any, el que suposa set vegades més que un any abans (un 655 % més), impulsada per la venda del seu negoci de publicitat al mòbil MoPub.

tracking