SEGRE

Descobreixen una relació entre la depressió i un aminoàcid present en la dieta

Aliments

AlimentsEuropa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons informa La Vanguardia, investigadors de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) expliquen en el seu estudi publicat en Cell Metabolism, que es tracta de la prolina, present en una gran varietat d’aliments. Segons la investigació, una alimentació rica en aquesta substància s’associa amb una tendència més gran a tenir depressió.

On es troba la prolina

La prolina es troba en molts aliments que consumim habitualment. A la carn es troba en el pollastre, la vedella i el porc. També en el peix blau, salmó i tonyina, en lactis, cereals, preparats de gelatina i verdures com els pèsols, les mongetes, la pastanaga i el cogombre.

El doctor Rafael Maldonado, del grup d’investigació en neurofarmacologia Neurophar de la UPF, explica a La Vanguardia que no fa falta deixar de menjar tots aquests aliments. El doctor detalla que un excés de prolina per a persones propenses a la depressió o que ja l’hagin patit no és recomanable. Ara bé, recorda que els aminoàcids són elements essencials per a la nostra dieta i que no en podem prescindir perquè “una carència tindria unes conseqüències més negatives que els possibles beneficis”.

El doctor diu que “moltes vegades ignorem que tenim un aparell viu al nostre intestí, la microbiota, que té un paper molt important en tot el nostre control fisiològic i fisiopatològic, com la gestió de les nostres emocions”. De fet, cal recordar que el nostre intestí controla tota una sèrie de funcions essencials del cervell i per això hem d’anar amb compte amb el que ingerim.

tracking