SEGRE

TRADICIONS MOROS I CRISTIANS

Els cristians lluitaran per ocupar Ilerda

L'actualitat local va marcar la batalla dialèctica de les ambaixades || A les 21 hores d'avui assaltaran la Seu Vella

L’ambaixador cristià arriba a la plaça Sant Joan i s’adreça a l’alcalde, Miquel Pueyo.

L’ambaixador cristià arriba a la plaça Sant Joan i s’adreça a l’alcalde, Miquel Pueyo.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La guerra ha arribat a Ilerda després de fracassar ahir les negociacions entre les ambaixades. Malgrat que els dos bàndols van posar tot el seu afany en una batalla dialèctica a la plaça Sant Joan protagonitzada per l’humor i la ironia, amb referències a la pandèmia i a l’actualitat política i local. L’abanderat cristià va assenyalar que quan la ciutat estigui en el seu poder “es consolidaran les muralles del castell perquè no tornin a caure”, mentre que el Raia va explicar que entre els seus projectes de futur per a la ciutat hi ha fer “un alberg per als treballadors que arriben a la ciutat a l’estiu”.

El discurs del representant de la casa Pallaresos no va convèncer el líder moro i els cristians van sortir de la plaça Sant Joan amb el cap ben alt disposats a reconquerir la cobejada ciutat després d’un duel d’espases que es produirà avui. Com cada any, les sis comparses es reuniran a la Porta del Lleó de la Seu Vella i desfilaran pel centre històric fins a la Paeria, passant pel carrer Cavallers, l’avinguda Blondel i l’avinguda Madrid. A la nit, a les 21 hores, arribarà l’acarnissada batalla al pont llevadís de la Seu Vella, que presumiblement retornarà la ciutat als cristians.

La jornada, tanmateix, començarà a les dotze del matí amb la desfilada infantil des del Roser recorrent el carrer Cavallers i el carrer Major fins a arribar a la plaça Sant Joan, on tindrà lloc el tradicional concurs de bandes de música i la proclamació de la formació guanyadora. En aquesta edició hi haurà participants procedents de Lleida, Fraga, Benicarló, Barcelona, Saragossa i Tarragona. A les 18 h les comparses arribaran a la Porta del Lleó de la Seu Vella, des d’on iniciaran la desfilada a les 18.30 h.

La batalla final estrenarà un nou format amb una primera part itinerant que començarà davant de l’edifici de la Canonja i, posteriorment, es desplaçarà fins a la Porta dels Apòstols on, seguint les tradicions d’alternança de vencedors i vençuts, els cristians ocuparan la ciutat per posar fi a l’ocupació mora dels últims tres anys.

L’ambaixador cristià arriba a la plaça Sant Joan i s’adreça a l’alcalde, Miquel Pueyo.

L’ambaixador cristià arriba a la plaça Sant Joan i s’adreça a l’alcalde, Miquel Pueyo.AMADO FORROLLA

tracking