SEGRE

Ampliat l'avís preventiu per partícules a Ponent per una altra onada de pols africana

Els nivells de PM10 són moderats en diferents estacions i es preveu que es puguin superar els valors diaris

Ampliat l'avís preventiu per partícules a Ponent i la Catalunya Central per la desena onada de pols africana de l'any

Ampliat l'avís preventiu per partícules a Ponent i la Catalunya Central per la desena onada de pols africana de l'any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d'Acció Climàtica ha ampliat aquest dimecres a la Catalunya Central i a Ponent l'avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) en l'ambient atmosfèric, activat aquest dimarts a l'àrea de Barcelona. La mitjana diària dels nivells de PM10 durant aquest dimarts va ser superior als 50 micrograms per metre cúbic a tres punts de mesurament, un a l'àrea de Barcelona, un a la Catalunya Central i el tercer a les terres de Ponent. Els nivells a la resta de punts de mesurament d’aquestes zones són moderats. A més, la previsió a 24 hores indica que es mantindran elevats i es podria superar el valor diari de 50 micrograms per metre cúbic durant aquest dimecres.

Es preveu que la situació d’intrusió de pols d’origen africà que està afectant Catalunya s’intensifiqui i que les condicions meteorològiques siguin poc favorables per la dispersió dels contaminants atmosfèrics.Aquesta és la desena intrusió de pols africà des del gener, quatre de les quals han provocat l'activació d'avisos preventius.

Davant d'aquesta situació, s'ha activat l'avís preventiu amb l'objectiu de reduir les emissions contaminants. Aquest avís comporta indicar en els panells lluminosos dels principals eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat, informar la ciutadania perquè prioritzi l’ús del transport públic envers el vehicle privat, notificar a les activitats industrials i obres públiques i de generació elèctrica que activin els protocols de treball previstos en aquests casos i recomanar als municipis que aturin o redueixin les activitats o obres amb materials pulverulents.

L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament, i s’activa per reduir les emissions de contaminants. La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic farà un seguiment exhaustiu dels nivells i valorarà diàriament si cal mantenir l’avís preventiu, activar un episodi de contaminació per partícules o bé desactivar l’avís.

tracking