SEGRE

MONARQUIA

Sanxenxo (Pontevedra) assegura que la centraleta municipal està "desbordada" per trucades de suport al rei emèrit

L'alcalde de la localitat ha confirmat que Joan Carles de Borbó seria a Sanxenxo aquest cap de setmana per assistir al IV Circuit de la Copa d'Espanya de Vela

El rei emèrit Joan Carles I.

El rei emèrit Joan Carles I.Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern local de Sanxenxo (Pontevedra) ha assegurat que la centraleta municipal està "desbordada" davant del nombre de trucades telefòniques que rep en els últims dies per manifestar el seu suport al rei emèrit Joan Carles I, a qui s’espera a la localitat de les Rias Baixas aquest cap de setmana per participar en una regata.

En un comunicat enviat als mitjans aquest dimecres des del gabinet de l’ajuntament, l’executiu local que dirigeix el regidor del PP Telmo Martín assegura que des que "es van conèixer les primeres informacions" sobre la possible visita del monarca a Sanxenxo "els telèfons municipals no han parat de rebre i atendre trucades". "Les trucades estan sent d’agraïment a Sanxenxo per la bona acollida que se li dispensarà al rei Joan Carles", ha recalcat el govern local, que incideix que l’emèrit és "molt estimat" a la localitat, encara que diu que està sorprès per l’"allau" de suport després de la confirmació de la visita, feta per Telmo Martín en la jornada de dimarts passat.

En aquest sentit, apunta que l’alcalde "va haver de suspendre tota la seua agenda" de dimecres per "dedicar-se exclusivament a atendre els nombrosos compromisos d’entrevistes". "Una demanda que ha continuat durant el dia d’avui (dijous), però que l’alcalde, molt al seu pesar, ha hagut de declinar perquè tampoc no és la seua funció actuar de portaveu de l'emèrit. 

Finalment, l’Ajuntament de Sanxenxo apel·la a realitzar una "reflexió" sobre la consideració social i la suposada pèrdua de suport popular a la figura de l’emèrit, alguna cosa que, diuen, quedarà claraquest cap de setmana. "El dia d’ahir vam sentir un nombre significatiu de polítics exercint el seu dret a criticar el rei Joan Carles i a la monarquia, alguns d’ells, i no pocs, dedicant-li tota mena d’insults i desqualificacions. Ens preguntem si no serà que la pèrdua de prestigi del rei Joan Carles entre els espanyols, que alguns partits i opinants afins donen per feta, potser no és compartida majoritàriament pels ciutadans corrents. Potser aquest cap de setmana sortirem de dubtes", remarca el govern local.

tracking