SEGRE

Com aconseguir que el teu gos no tingui por del cotxe

Un gos de raça beagle.

Un gos de raça beagle.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hi ha gossos que tenen molta por del cotxe, ja sigui perquè es maregen o bé perquè se’ls ha forçat a entrar al cotxe o l’associen a altres experiències negatives (veterinari, por del so, etc). La solució és intentar canviar la seua mentalitat perquè l’animal no relacioni el cotxe amb por, estrès o frustració sinó que l’associï a una experiència positiva.

Es pot utilitzar el seu aliment preferit per anar premiant-lo quan estigui a prop del cotxe (sense ficar-s'hi, de moment). Així anirà associant el vehicle amb una experiència bona. El més probable és que calgui repetir aquesta acció durant diversos dies. Amb el pas del temps quan el gos vegi el cotxe el relacionarà amb un estímul positiu.

El següent pas serà encendre el vehicle perquè aprengui a tolerar el so. En el moment d'encendre'l, de nou, cal premiar el gos amb el seu snack a més de paraules positives i carícies. Després de repetir-ho en diverses ocasions, es pot començar a obrir les portes del cotxe perquè poc a poc comenci a acostumar-se. Els gossos associen els sons a les experiències i si se'l premia de nou en obrir la porta, continuarà pensant en positiu.

Després toca muntar-lo al cotxe, primer amb el motor apagat i després encès. De nou, cal premiar-lo. Si en algun moment l’animal està ansiós i estressat cal retrocedir als passos anteriors i anar amb més calma. Una ajuda extra per reduir l’estrès de la mascota pot ser posars-l'hi un collar de feromones canines traquil·litzadores, també disponible en format esprai i comprimits. Un altre truc és passejar el gos abans de pujar al cotxe, ja que l’exercici disminueix l’estrès i augmenta les hormones que el fan sentir-se bé.

La millor manera que es vagi acostumant als trasllats és començar a realitzar trajectes molt curts que no li suposin estrès i poc a poc fer els trajectes més llargs fins que vegi en el cotxe una experiència positiva. Durant el viatge, cal mantenir una actitud tranquil·la i serena, asseient-se al seu costat i acariciant-lo per transmetre-li tranquil·litat. I en acabar el viatge, és recomanable tornar a premiar-lo amb carícies, jocs o alguna llaminadura, perquè sàpiga el|com de bé que s’ha portat al cotxe.

Pot ser que el principal motiu que el gos li tingui por del cotxe és que es maregi. Per evitar-ho, sobretot si el viatge és llarg i a part de seguir els consells anteriors, és necessari no donar-li menjar (però sí que pot beure) unes dos o tres hores aproximadament abans de fer el trajecte i parar com a mínim cada una o dos hores perquè estiri les potes, faci les seues necessitats i s’hidrati amb aigua. Així mateix, cal tenir en compte que el fet d'anar en cistella de transport fa que el gos no es maregi tant. Ha d’estar enfocat cap endavant o bé sense que el gos vegi res. Si això no funciona i el gos es contínua marejant perquè és propens, l’ideal és que el veterinari li recepti pastilles per al mareig.

tracking