SEGRE

La verola del mico s'estén i l'OMS demana de rastrejar contactes

Un laboratori

Sanitat investiga tres primers casos d'una hepatitis infantil d'origen desconegutJunta de Andalucía

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Itàlia i Suècia s’han convertit aquest dijous als últims països en notificar casos de verola del mico, després dels registrats a la Gran Bretanya, Espanya, Portugal i Estats Units, mentre que l’OMS ha demanat que es rastregin els contactes de l’onada de casos. La malaltia, que pot transmetre’s de persona a persona a través de gotetes d’aire, contacte corporal estret o compartint roba de llit o objectes contaminats, es dona a l’Àfrica Central i Occidental.

Segons l’Agència de Salut Pública sueca, hi ha una persona infectada a la zona d’Estocolm. "No està greument malalta, però està rebent tractament -ha anunciat l’experta en malalties infeccioses Klara Sonden en un comunicat-. Encara no sabem on es va infectar la persona. La investigació està en curs".

També s’ha detectat un primer contagi de verola del mico a Itàlia. El cap de salut de la regió del Lacio, Alessio D’Amato, ha anunciat a Facebook que el cas havia estat confirmat a l’Institut Nacional de Malalties Infeccioses d’Itàlia. L’agència de notícies ANSA ha informat que l’home infectat havia tornat d’un viatge a les Illes Canàries i estava aïllat en un hospital de Roma.

Precisament Canàries ha comunicat un probable cas en un jove atès a l’hospital Juan Negrín de Gran Canària, tot i que no està greu. Encara s’espera la confirmació del Centre Nacional de Microbiologia, però és el primer cas de verola del mico que transcendeix fora de la Comunitat de Madrid, on s’han confirmat set infeccions i hi ha almenys uns altres 28 pacients a l’espera dels resultats de les anàlisis. Madrid és la comunitat que més casos ha detectat i, segons els treballs de rastreig realitzats per la Direcció General de Salut Pública d’aquesta comunitat s’ha determinat que la majoria dels confirmats estan associats a una sauna.

En les últimes hores, Castella-la Manxa ha enviat per analitzar al Centre Nacional de Microbiologia de Madrid un altre suposat contagi, el mateix protocol que ha seguit Andalusia amb la possible infecció registrada a Màlaga. Extremadura també ha detectat aquest divendres el primer cas amb sospita d’infecció per poxvirus. Segons la Junta, es tracta d’una dona amb criteris de símptomes i la sospita de la qual s’ha comunicat al Centre Coordinador d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) al Ministeri de Sanitat.

tracking