SEGRE

Venut el cotxe de col·leccionista més car de la història

El preu assolit pel Mercedes-Benz 300 del 1955 és tres vegades més alt que el rècord aconseguit per Ferrari el 2018

Model Mercedes-Benz 300, del 1955, venut per 135 milions d'euros.

Model Mercedes-Benz 300, del 1955, venut per 135 milions d'euros.RM SOTHEBY'S

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mercedes-Benz ha venut el cotxe de col·leccionista més car de la història, el model Mercedes-Benz 300, de l’any 1955, per 142 milions de dòlars (135 milions d’euros), superant el rècord que ostentava Ferrari. Segons ha confirmat el president de Mercedes-Benz, Ola Kaellenius, el vehicle ha estat venut en una subhasta secreta, celebrada el passat 5 de maig al museu de Mercedes-Benz a Stuttgart (Alemanya), on s’exposaven els dos únics models d’aquesta gamma.

Fins al moment, la companyia Ferrari tenia el rècord del preu més gran pel qual s’ha venut un automòbil de col·leccionista. En concret, va vendre el 2018 el model Ferrari 250 GTO, de l’any 1962, per 48,4 milions de dòlars (45,7 milions d’euros), un preu que Mercedes gairebé ha aconseguit triplicar.

El model de Mercedes va ser adquirit pel col·leccionista britànic, Simon Kidston, que va dir que va realitzar la compra en nom d’un client anònim.

Els diners de la venda aniran destinats a posar en marxa un fons Mercedes-Benz de beques de formació i investigació per a joves en matèria de ciències ambientals i descarbonització, segons va indicar en un comunicat l’empresa encarregada d’aquesta i altres subhastes de cotxes clàssics RM Sotheby’s.

L’any 1955, el model Mercedez-Benz 300 va ser reconegut com un dels vehicles més ràpids. A més, aquest vehicle destaca pel seu mecanisme d’obertura de les portes, per la qual cosa és qualificat com a 'ales de gavina'. L’altre model continuarà al museu de Stuttgart, segons ha expressat Mercedes en un comunicat.

tracking