SEGRE

Què passa quan els pares divorciats o separats no es posen d'acord en posar la vacuna al fill?

Una infermera prepara una dosi de vacuna contra la covid.

Una infermera prepara una dosi de vacuna contra la covid.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan els pares, separats o divorciats, tenen discrepàncies sobre si vacunar de la Covid-19 als seus fills sempre la millor solució és que arribin a un acord, però si això no és possible, el progenitor que sigui partidari de vacunar al seu fill haurà de demanar la corresponent autorització judicial.

Per trobar-se en aquest cas, no importa si la custòdia del fill sigui individual o compartida, ja que estem parlant de pàtria potestat, que aquesta sí que ha de ser dels dos. La diferència entre la pàtria potestat i la custodia compartida és que, la primera

és el dret i el deure dels progenitors envers els seus fills, és la capacitat per a decidir conjuntament sobre els aspectes més transcendents de la vida del menor, com poden ser: l'elecció del col·legi, l'elecció de l'educació que li donaran, si se sotmet o no a un tractament mèdic... D'altra banda, la guarda i custòdia és la cura quotidiana dels fills, el seu dia a dia d'aquests, qui els desperta, qui els porta al col·legi... La diferència és sobre si són decisions transcendentals o no. Per tant, pel cas de la vacuna serà necessària la decisió d’ambdós, encara que només tingui la custòdia un d’ells. En canvi, si la pàtria potestat és només d’un progenitor, cas menys comú, sí que decidiria únicament aquest.

El procediment a seguir seria a través de la jurisdicció voluntària, i vacuna no es posaria fins que finalitzés el procediment judicial (diversos mesos) si es dictamina que sí. A Espanya hi ha hagut resolucions de tota mena, però són majoritàries les que estableixen la vacunació del menor, ja que és en el seu interès i benefici.

tracking