SEGRE

CIÈNCIA

Arriba la revolució al món del reciclatge: un estudi revela que la saliva d'un animal degrada el plàstic

La pandèmia va generar 8 milions de tones de plàstic

La pandèmia va generar 8 milions de tones de plàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip d’investigadors del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) ha descobert que la saliva del cuc de la cera degrada el plàstic, la qual cosa podria tenir nombroses aplicacions en el tractament o reciclatge de residus plàstics, segons han informat aquest dimarts.

En un comunicat, el centre d’investigació ha assenyalat que el 2017 van descobrir que aquesta espècie de cuc (el lepidòpter Galleria mellonella) era capaç de descompondre el plàstic (polietilè). Ara, els científics han detectat que ho fa gràcies que la seua saliva conté uns enzims (de la família fenol oxidasa) que inicien la degradació del polietilè en poc temps i a temperatura ambient.

"Aquests enzims són els primers i úniques que es coneixen capaços de degradar el plàstic polietilè sense pretractament", ha indicat en el comunicat la investigadora del CSIC en el Centre d’Investigacions Biològiques (CIB-CSIC), Federica Bertocchini.

El centre d’investigació ha qualificat d'"urgent" trobar solucions per fer front als residus plàstics, ja que aquest tipus de contaminació "suposa una amenaça per a la salut i el medi ambient".

tracking