SEGRE

El Govern espanyol descarta de moment vacunar els menors de 40 anys contra la verola

La vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, i la portaveu del Govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, durant la roda de premsa celebrada després de la reunió del Consell de Ministres.

La vicepresidenta primera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, i la portaveu del Govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, durant la roda de premsa celebrada després de la reunió del Consell de Ministres.Javier Lizón / EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra portaveu, Isabel Rodríguez, ha manifestat que de moment no s’ha plantejat la possibilitat de vacunar contra la verola els menors de 40 anys per controlar la incidència de la verola del mico, amb 20 casos confirmats ja a Espanya i uns altres 16 positius pendents de resultats definitius de seqüenciació. "En aquests moments no estem en aquella fase", ha assegurat Rodríguez en ser preguntada en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres per la possible vacunació dels menors de 40 anys, que no tenen cap protecció contra la verola.

La portaveu ha explicat que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha donat compte de la situació de la verola del mico i ha ressaltat que els procediments d’alerta es van activar amb "absoluta celeritat", ja que després de la crisi sanitària provocada per la covid-19 s’han afinat molt els mecanismes d’emergència, que "estan funcionant", segons Rodríguez.

Dilluns passat, Sanitat va elevar de 7 a 20 els casos confirmats de verola del mico a Espanya, mentre que uns altres 16 positius estan pendents de seqüenciació. La Comunitat de Madrid és la que ha notificat el major nombre de contagis, amb 36 casos positius, vuit PCR negatives i 40 casos sospitosos, que estan pendents del resultat de les proves de laboratori. Davant d’aquesta situació els responsables sanitaris madrilenys han demanat a Sanitat una celeritat més gran en l’aprovació del protocol sobre la verola del mico, així com en la compra de la vacunes.

L’evolució de la incidència de la verola del mico a Espanya, que s’estén ja per nou comunitats autònomes, serà analitzada en la Comissió de Salut Pública que es reuneix aquest dimarts.

tracking